Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye genelinde yapılan bir ankette, "En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı" seçildi. Gezici Araştırma şirketi tarafından 13-28 Aralık 2014 tarihlerinde büyükşehir belediye hizmetlerini değerlendirmek, vatandaşların memnuniyetini tespit etmek amacıyla kapsamlı bir anket düzenlendi. Farklı sosyo-demografik gruba mensup olanlardan yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilen yaklaşık 40 bin kişiyle yüz yüze yapıldı.

“Büyükşehir hizmetlerini başarılı buluyor musunuz?” sorusunda, ankete katılanların yüzde 70,8'inin "evet" oyunu alan Başkan Özlem Çerçioğlu, en başarılı büyükşehir belediye başkanı oldu. Yüzde 66,2 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ikinci, yüzde 65,9 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek üçüncü sıraya yerleşti.

Ankette ayrıca Türkiye genelinde belediye başkanlarını, kendi siyasi seçmeni haricinde başarılı bulan iller arasında da AKP’li ve MHP’li seçmenlerin en çok memnun kaldığı il Aydın oldu.