Usulsüz dinleme soruşturması sonrası tutuklanarak cezaevine konulan polislerin sahur talebi cezaevi yönetimi tarafından geri çevrildi. Emniyet mensupları kendi imkanları ile sahur yapmak zorunda kalıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili yaptığı soruşturma sonrası Ankara Sincan Cezaevi’ne konulan emniyet mensupları sahur sıkıntısı yaşıyor. Ramazan ayı öncesinde cezaevi yönetimine dilekçe vererek ‘iftar ve sahur’ talebinde bulunan emniyet mensuplarının talebi, cezaevi yönetimi tarafından geri çevrildi.

Cezaevinde öğle ve akşam yemeği verildiğini belirten Avukat Mehmet Kasap, iftar ve sahur için ayrıyeten yemek verilmediğini söyledi. Emniyet mensuplarının cezaevi kantininden aldıkları malzemelerle sahur yaptıklarını aktaran Kasap, ‘alt yapı’ eksikliği öne sürülerek sahur ve iftar imkânının verilmediğini kaydetti. Kasap ayrıca, “Türkiye’de dindarlar bu ülkede bu dönem kadar hapse hiç konulmadı. Cezaevindekiler oruç tutmaz mantığı var.” açıklamasında bulundu.