Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (sav) hakaret içeren karikatürler yayımlayan Fransa'nın Paris merkezli Charlie Hebdo dergisi Siirt’te toplanan kalabalık bir grup tarafından protesto edildi.

Sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde toplanan kalabalık, Güres Caddesi'nde bir araya geldi. Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören ve AK Parti Siirt İl Başkanı Fevzi Sevgili’nin de katıldığı protesto eyleminde, grup adına açıklama yapan Eğitim Bir Sen Siirt Şubesi Yöneticisi Sedat Serin, Peygamber Efendimiz'e (sas) yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Serin, şunları söyledi: “Saygı ve anlayış hukukunun sınırlarını hadsizce aşıp, dünyada milyonlarca tebası bulunan İslam dininin sembolü, Allah’ın Resulü Peygamber Efendimiz'e (sas) hakaret etme cüretinde bulunan Charlie Hebdo dergisinin bu hakareti, masumca kullanılmış bir ifade özgürlüğü hakkı değildi. İslamofobiyi tetiklemeye çalışan ve yeni bir 11 Eylül filminin icrası için hazırlanmış bir senaryodan başka bir şey değil. Bu senaryo, ismi mezkur dergi gibi neye hizmet ettiği muamma olan bir kuruluşun ve dinimizi çeşitli kamuflelerle başkalarına farklı anlatmaya çalışan bir takım grupların alet olması bir derece anlaşılabilir değil. Lakin yüzde 95’i Müslüman olan hiç çekinmeden ‘anam babam sana feda olsun’ diyen ve Resullullah’ın (sas) ismi için canını göz kırpmadan verebilecek milyonlarca insanın yaşadığı, ülkemizden bazı yayın gruplarının bu densiz fütursuz ve alçakça olan harekete destekleri anlayış sınırlarını zorlayan bir niteliktedir.”

Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ise Avrupa’da yükselen bir ırkçılık olduğunu belirterek, Avrupa’da yükselen ırkçılığa karşı Avrupa halkı ve liderlerinin bunu görüp tepki göstermesi gerektiğini söyledi. Müslümanların, bir derginin Peygamberimiz'e (sas) yönelik hakaretleri kabul etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Demirkıran, “Tüm Müslümanların buna ciddi bir tavır koyup lanetlemesi gerekir. Ancak bunu yaparken karşılığı bir terör olayı olmaması gerekir.” şeklinde ifade etti.

Kalabalığın sık sık slogan attığı protesto eylemi, Siirt İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (SİMYADER) Başkanı Necmettin Çiçek’in dua okumasının ardından sona erdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Güres Caddesi'nde grup daha sonra sessizce dağıldı.