CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, siyasi iktidarın kaybetme korkusuyla kendisine karşı muhalif gördüğü herkese karşı savaş açmış durumda olduklarını söyledi.

Siyasi iktidarın, seçim öncesi korku ve panik içinde geceleyin mezarlıktan geçerken korkusunu bastırmak için sağa sola var gücüyle bağırması noktasında özgür basına baskı kurarak toplumda korku oluşturmayı hedeflediğini aktaran CHP'li Öztürk, artık 13 yıllık AK Parti iktidarının sonunu geldiğini bütün dünyanın gördüğün iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizdi. Öztürk, bir twitter fenomeninin özgür basını susturulmasına yönelik muhtemel bir operasyonun seçim öncesi iktidarın, yolun sonuna gelme noktasında bir cinnet geçirme hali olduğunu kaydetti.

İktidarın, 17-25 Aralık'ta ortaya saçılan yolsuzluk ve rüşvet görüntülerini örtbas etmek için sürekli özgür basının üzerine gittiğini vurgulayan Öztürk, "İktidar yolun sonuna geldiğini çok iyi biliyor. Onun için kendisine muhalif ettiği basını susturmak istiyor. Seçim tarihine kadar akla hayale gelmeyen algı operasyonlarıyla gündem değiştirmek istiyor. Onun için toplum önündeki itibar sahibi gazetecileri ve basın kuruluşlarını susturmak istiyor. Gerçeklerin ortaya çıkmasından çok korkuyor. Şuda iyi bilinmeli gerçeklerin bir gün ortaya çıkma gibi bir huyu vardır. Özgür basına yapılan her türlü darbe ve susturulma girişimini kınıyoruz. Özgür basının susturulma girişimi artık ülkede demokrasinin olmadığı, dikta bir rejimin olduğu gösterir. Ülkemizde demokrasi yok edilmiş, tek adamın keyfi uygulamaları vardır. Özgür basına yapılan hukuksuz uygulamalar ülkemizi dünyada itibarını sıfırlamıştır. Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa o ülkede demokrasiden yoktur." diye konuştu.