Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milletvekili adayları İbrahim Özdiş ve Aydın Uslupehlivan, Adana Nakliyatçılar Sitesi’ni ziyaret etti. Site Başkanı İzzettin Uğur’un karşıladığı CHP grubu, esnafının sorunlarını dinledi, partilerinin seçim programını anlattı.

Uzun yol taşımacılığı yapan kamyonculara yıpranma hakkı verilerek erken emekli olmalarının sağlanması gerektiğini belirten esnaf, sitedeki yolların ve park alanlarının asfaltlanmasını istedi. İktidarın 'K1 belgesi' adı altında yüklü miktarda para topladığını aktaran esnaf, CHP’nin bu konuda atacağı adımları sorup, kamyoncu esnafına da mazotun indirimli verilmesi yönündeki taleplerini iletti.

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, CHP’nin ezilen, haksızlığa uğrayan kesimin partisi olduğunun altını çizerek, rant değil üretim odaklı bir programa sahip olduklarını belirtti. CHP’nin üreticilere, emekçilere destek veren bir politika izlediğini kaydeden Bulut, bu anlayışın toplumdaki ayrışmaların da önüne geçeceğini söyledi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta sonunda Adana’da gerçekleştirdiği mitingde kamyoncu esnafının K1 belgesiyle ilgili sorunlarının çözümü konusunda söz verdiğini hatırlatan İbrahim Özdiş, “CHP iktidarında K1 belgesi sorunu da sizin lehinize çözülecek.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin insana dokunan projeleri olduğunun altını çizen milletvekili adayı Aydın Uslupehlivan ise bu projelerin hepsinin kamyoncu esnafını da yakından ilgilendirdiğini söyledi. Uslupehlivan, “Hepiniz Bağ-Kurlusunuz ve prim borcunuz varsa ilaç alamıyorsunuz. CHP iktidarında borcunuz dahi olsa sağlık hizmetlerinden yararlanabileceksiniz. Kamyoncuların yıpranma nedeniyle erken emekli olmalarını sağlamak için de seçimlerden sonra bir önerge hazırlayıp TBMM Genel Kurulu’na sunacağız.” şeklinde konuştu.

Site yönetiminin temizlik konusundaki yardım talebine anında yanıt veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da “Temizlik müdürümüz burada. Bundan sonra bu konuda bir sorununuz kalmayacak. İstediğiniz futbol ve voleybol sahasını da yaptıracağız. Yollarınızın yapımı Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda ancak ya onlardan yetki isteyip yolunuzu biz yapacağız ya da Büyükşehir’le konuşup onların yapmasını sağlayacağım.” dedi.