Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hırslarının Türkiye’yi uçuruma sürüklediğini savundu. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) millet iradesini hiçe saydığını belirten Arık, AK Parti için Türkiye’nin çıkarlarının Erdoğan’ın hırslarının gerisinde kaldığını öne sürdü. Arık, Türkiye’yi 'kaosa sürükleyen' AK Parti’nin, kendini haklı çıkarmak için de yine din istismarına başladığını söyledi.

CHP Milletvekili Çetin Arık, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan millet iradesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’yi rahatsız ettiğini ifade eden Arık, Erdoğan’ın kişisel hırsları nedeniyle Türkiye’nin kaos ortamına sürüklendiğini savundu. AK Parti’nin Türkiye için değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişisel çıkarları için çalıştığını iddia eden Arık, “Vatandaşlar 7 Haziran’da sandık başına giderek, Türkiye’de bir uzlaşı istediği mesajını verdi. CHP olarak biz bu mesajı aldık ve halkımızın mesajının gereğini yerine getirmek için var gücümüzle mücadele ettik. Ancak karşımızda Türkiye’nin çıkarlarını değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hırslarını karşılamayı görev edinmiş bir AKP vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başta terör olmak üzere Türkiye’nin çözüm bekleyen onca sorununu görmezden gelerek, Türk Milletini oyalama yolunu seçti.” dedi.

Hükümetin kurulmamasının tek sebebinin millet için değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan için çalışan AKP olduğunu öne süren Arık, şunları kaydetti: “Hükümetin kurulmaması konusunda halka söyleyecekleri tek bir haklı gerekçesi olmayan AKP’liler yine din istismarına başladı. Hiçbir şekilde koalisyon görüşmelerinde gündeme gelmeyen konuları gündeme getirerek, halkımızın dini duygularını istismar etmeye çalışıyorlar. Güya CHP hükümet olursa İmam Hatipler kapanacakmış. CHP’nin hiçbir şekilde böyle bir koalisyon şartı olmadı. Ayrıca Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başta Kayseri olmak üzere birçok ilde 7 Haziran seçimleri öncesinde yaptığı konuşmalarında İmam Hatiplerin kapatılmayacağı vurgulamıştı. Çünkü o günlerde de halkın dini duygularını istismar edenler, halka yaptıkları zulmü unutturmak için böyle bir yalana başvurmuştu. Bugünde aynı yalanı gündeme taşıyorlar. Çünkü haksızlar. Çünkü hükümetin kurulmaması ile ilgili söyleyebilecekleri tek bir haklı gerekçe yok. Çünkü onlar Türkiye için değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık hayalleri için varlar. Çünkü onlar milletin iradesini değil, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın taleplerini temsil ediyorlar.”

AKP UMUDUNU TERÖRE BAĞLADI

AKP’nin 'Çözüm Süreci' adı altında yürüttüğü sürecin teröre göz yummaktan başka bir şey olmadığını belirten CHP Milletvekili Arık, seçimlerin ardından hızla tırmanan terör olaylarının da bunu açık bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı. AKP basınının da artık terör örgütünün şehirlerdeki yapılanmasına izin verildiğini itiraf ettiğini ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar farklı kesimler tarafından kandırıldığını söyleyen AKP’nin PKK tarafından da kandırıldığını söyleyeceği günler yakındır. Çünkü tek başına iktidar olamayan AKP, bugün umudunu terör olaylarına bağlamıştır. Ama halkımız çok iyi biliyor ki, terörün bu noktaya gelmesinin tek suçlusu öngörüsüz AKP iktidarıdır. Dün terör örgütüne iltifatlar yağdıran, şehirlerde yığınaklar yapmasına göz yuman AKP’liler, dün söylediklerini unutmuş, bugün farklı bir dil kullanıyor. Onlar dün söylediklerini unutmuş olabilir ama halkımız unutmadı, unutmayacak ve bunun hesabını AKP’den soracak.”