CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun CHP hakkında ‘dinsiz parti’ benzetmesiyle ilgili sözlerine sert çıktı. CHP'nin hiçbir zaman dinsiz bir parti olmadığını belirten Arık, "Meydanlarda AKP’den hesap soracağını söyleyerek halktan oy isteyenler, bugün AKP’nin sözlerini kendilerine referans alıyorlar. Halaçoğlu partimizden ve bize oy verenlerden özür dilemeli." dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun TBMM Başkanlığı seçimiyle ilgili ’Biz eğer Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, AKP'nin tabiriyle ‘dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz' diyeceklerdi’ sözleri tartışılmaya devam ediyor. CHP Milletvekili Çetin Arık, Halaçoğlu ve partisi hakkında sert bir açıklama yaptı.

Halaçoğlu’nun sözlerini talihsiz bir açıklama olarak değerlendiren Arık, MHP’nin 7 Haziran seçimlerinin ardından sergilediği politikanın kendi tabanını dahi rahatsız ettiğini öne sürdü. “Durumu kurtarmak isteyen MHP yetkilileri talihsiz beyanlara imza atıyor.” diyen Arık, şunları kaydetti: “Kamuoyunda AKP’ye koltuk değneği olmakla suçlanan MHP’nin, AKP ağzı ile konuşmaya başlaması bu iddiaları daha da güçlendiriyor. Meydanlarda AKP’den hesap soracağını söyleyerek halktan oy isteyenler, bugün AKP’nin sözlerini kendilerine referans alıyorlarsa MHP’ye oy veren vatandaşlarımızın bunu çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. AKP’den hesap sorma şansını elinin tersi ile iten ve TBMM Başkanlığı'nı altın tepside AKP’ye sunan MHP, oluşan tepkileri azaltmak için AKP’den rol çalma telaşına düştü. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki hiç kimsenin bir başkasının dini hassasiyetlerini sorgulama hakkı da, haddi de yoktur. CHP hiçbir zaman dinsiz bir parti olmamıştır. CHP, her zaman dinin din simsarlarının elinde oyuncak olmasına karşı çıkmıştır. Bundan sonra da karşı çıkmaya devam edecektir.”

İlkeli siyasetin, çözümsüzlük üretmek olmadığının altını çizen Arık, MHP’nin AKP çıkarlarına örtülü destek vermeyi, çözümün değil çözümsüzlüğün parçası olmayı ilke olarak sunduğunu savundu. "Madem CHP ile ilgili böyle bir endişeniz var, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde neden CHP ile ortak hareket ettiniz?"diye soran Arık, şu ifadeleri kullandı: “MHP’nin ilkeli duruşu ‘dün dündür, bugün bugündür’siyaseti midir? MHP halkın kendisine verdiği görev ve sorumluluğun gereklerini yerine getirememiştir. Bu nedenle artık AKP’nin yalan ve iftira dolu argümanlarını kendisine referans alarak, siyasi öngörüsüzlüğünü kapatmaya çalışıyor.”

CHP Milletvekili Arık, Halaçoğlu’ndan bu talihsiz açıklaması için CHP ve CHP’ye oy veren tüm yurttaşlardan özür dilemesini beklediklerini belirtti.