CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, ülkenin her yerinde canlı bombalar dolaştığını belirterek, “Buradan iddia ediyorum, bu ülkede en tehlikeli canlı bomba en tepede duruyor. Onu etkisiz hale getirmeden bu ülkede hiçbirimizin can güvenliği olmayacaktır.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Antalya’da milletvekili adaylarının katılımıyla Konyaaltı ilçesinde miting düzenledi. Siteler Mahallesi’ndeki kapalı pazar yerindeki seçim çalışmasına Devrim Kök dışında CHP'li tüm milletvekili adayları katıldı. CHP il ve ilçe başkanlarının yanı sıra Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’te araca çıktı. Diğer adaylarla birlikte aracın üzerinden halkı selamlayan Deniz Baykal ise konuşmadı ve aşağı inerek konuşmaları vatandaşların arasından dinledi.

Anadolu’da “Dertlinin dediğini deli bile demezmiş” şeklinde bir söz olduğunu aktaran CHP İl Başkanı Semih Esen, ancak Türkiye siyasetinde bunun tersi bir durum yaşandığını ifade etti. Dünya siyasetinde bile olmayan ‘bir tavır, pişkinlik ve arsızlıkla’ karşı karşıya olunduğunu savunan Esen, “Nedir diye soracak olursanız, şudur: Ölen biziz, ağlayan 13 yıldır bizi yönetenler. Dertli biziz, şikayet eden 13 yıldır bizi yönetenler. Böyle bir şeyi ben 43 yıllık hayatımda -ki kendimi bildim bileli de siyasete ilgi duyarım- görmedim. Böyle pişkin tavır da görmedim.”

Antalya’da da benzeri bir durum yaşandığını kaydeden Esen, ortalığın kara sinekten geçilmediğini, çarşamba günüden itibaren etkili olan yağışın kentte yaşamı felç ettiğini, insanlar yolda yürürken boğulma tehlikesi atlattığını, yeni yapılan alt geçitlerin göle döndüğünü sıralayarak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e tepki gösterdi. Semih Esen, "Biraz sokağa çık. Birazcık utan. Birazcık bu sokakta kalan arabalar benim yüzümden, bu kadın sokakta boğulsaydı vebali bendeydi de. Bu pişkinlik, bu aymazlık ve bu vurdum duymazlığı biz yaşıyoruz. Belli ki eğer AKP yönetimde kalırsa bunu sonsuza kadar yaşatacaklar bize ama buna müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

EN TEHLİKELİ CANLI BOMBA

CHP Antalya Milletvekili ve birinci sıra adayı Niyazi Nefi Kara ise 1 Kasım seçimlerinde, 7 Haziran’da halkın iradesini dikkate almayanlara “Dikkat! 1 dakika” denileceğini belirterek, “Artık 'vatandaş, halk bu işe el koyuyor' diyeceğiz ve bunun hesabını 1 Kasım’da yeniden saltanatı kaldıracak kadar oy kullanarak yapacağız.” dedi. Ülkede canlı bombalar dolaştığına değinen Kara, “Bir sürü canlı bomba dolaştığını okuyorsunuz. Bir yerlerde, haberlerde söylüyorlar. Buradan iddia ediyorum; bu ülkede en tehlikeli canlı bomba en tepede duruyor. Onu etkisiz hale getirmeden bu ülkede hiçbirimizin can güvenliği olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin üçüncü sıra adayı Çetin Osman Budak da 1 Kasım’da neden seçime gidildiğiyle ilgili şunu söyledi: “Bunun cevabı çok net: ‘Ben sizlerin oylarıyla iktidara geldim, belediye başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı oldum ama sizin oylarınızla gitmeyeceğim’ diyen bir cumhurbaşkanı var ve ‘Sizin oylarınızla gitmeyeceğim’ diyene biz 1 Kasım’da o sandıkta cevap vereceğiz.”

ÜLKENİN SELAMETİ İÇİN

Cumhuriyet tarihinin en tuhaf seçimine gidildiğini kaydeden Mustafa Akaydın ise “Bu seçime Tayyip Erdoğan yüzünden sürükleniyoruz.” dedi. Seçimin ekonomiye zararının 100 milyar lira olarak beklendiğini kaydeden Akaydın, “Eğer Recep beyin beklediği sonuç çıkmazsa seçimden, belki 2016 yılını da ekonomide kaybedeceğiz yeni bir seçim telaşıyla. Durum bu. Ben eskiden Türkiye’nin en büyük sorunu eğitimsizlik derdim. Geçen sene adaletsizliktir demeye başladık. Şuan terör başımızın belası ama arkadaşlar inanın ki en son geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük sorunu Recep Tayyip Erdoğan’dır. O başımızdan gitmeden Türkiye Cumhuriyeti’nin selameti söz konusu değildir.” diye konuştu.