Tunceli-Elazığ sınırında baraj göleti nedeniyle mahsur kalan aileye yiyecek götüren CHP’liler, erzakları aileye ulaştıracak yol olmadığı için baraj gölüne döktü.

Pembelik Barajı ve HES’in tüm yolları kapatması nedeniyle ulaşım yolları kapanan ve mahsur kalan Ayhan ve Adile Arguç çiftine erzak götürmek için harekete geçen CHP Tunceli il teşkilatı, Tunceli-Elazığ sınırında bulunan Nazımiye ilçesi Dallıbahçe köyü, Ilısu mezrasına gitti. Erzakları tükenen aileyle uzaktan sohbet eden CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin ve beraberindekiler aileye ulaşacak yol bulamayınca yanlarında getirdikleri erzakları baraj gölüne boşalttı.

Suyun öte yakasında partililere sorunlarını anlatan Arguç, ailesi yaşananlara tepki gösterdi.
Arguç, ailesinin çok perişan durumda olduğunu ve yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedikleri ifade eden CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, "Burada beş aydır sesini kamuoyuna duyurmak isteyen bir aile var. Vatandaşlarımıza gıda getirdik ancak karşıya geçemiyoruz. Yolları kesilmiş, rehin durumda. Bu durumu defalarca kamuoyuyla paylaştık ancak bir türlü çözüm bulunamadı." dedi.

Bölgede barajların yapılması ile vatandaşların ve çevrenin zarar gördüğünü dile getiren Zeytin, "Türkiye’de ÇED yönetmelikleri, yaşam alanları; kanunlar hiçe sayılıyor. Ayhan kardeşimiz de beş aydır bu bölgede mahsur. Gıda getirdik ancak karşıya geçemiyoruz. Bir barajın bittiği yerde diğeri başlıyor. Yollar yok edilmiş; geçit vermiyor. Yapılacak bir köprüyle sorun çözülecek ama ilgili kişiler buna yanaşmıyor." şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin ve beraberindekiler erzakları suya döktükten sonra baraj göletine karanfil attı.