TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, Ankara Tren Garı kavşağında bombalı saldırının olduğu noktaya eşi ile birlikte gelerek karanfil bıraktı, dua etti. Atalay, “Hem siyasi liderler hem de kitle örgütleri başta olmak üzere herkes dilini iyi kullansın, kimse kardeş kavgasına fırsat vermesin.” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Ankara Tren Garı kavşağında hayatını kaybedenler için karanfil bırakıp, dua etti. Atalay, daha sonrasında yaşanan olayla ilgili basın açıklaması yaptı. Atalay, 10 Ekim tarihinin kara bir gün olarak tarihe geçtiğini kaydetti. Atalay, Tren Garı'nda meydana gelen olayın hiçbir zaman unutulmayacağının altını çizdi. Atalay, konuşmasına şöyle devam etti: “Tüm vatandaşlarla birlikte yas tutuyoruz. Tarihin en büyük terör saldırısı, vatandaşların vicdanında derin bir yara açtı, bu yara tamamen kapanmayacak. Katliamın ardındakiler en kısa zamanda bulunması ve adalete teslim edilmesi, vatandaşlarımız için hayati önem taşımakta. Terör şebekeleri asker ve polisimizi hedef almakta, ülkemizi Suriye benzeri iç savaşa sürüklemekte. Masum canlara kıymakta Türkiye elbette bu tuzağa düşmeyecek. Siyasi düşüncemiz, kökenimiz ne olursa demokrasimize ve insanlarımızın canlarına kast edenleri hiçbir şekilde başarılı olamayacaklarını göstermektir.”

100’ün üzerinde vatandaşın öldüğünü açıklayan Atalay, hayatını kaybedenlerin arasında 10 kişinin demiryol işçisi olduğunu açıkladı. Terör saldırısında tüm kesimlerden rahmetli olanlar olduğunu kaydeden Atalay, şu ifadeleri kullandı: “Bu bir katliam söylenecek başka söz yok. Bugün bütün siyasi partiler, kitle örgütleri Türkiye’de tek vücut olmak durumunda. Yarın çok geç olur, onun için herkes aklını başına alsın. Başta siyasilerimiz, kitle örgütleri dilleri iyi kullanmak lazım, Türkü kardeş bu ülkede, terörist olanı ve olmayanı ayırt etmek lazım. Onun için kardeş kavgasına fırsat vermemek lazım.”

Tren Garı önündeki meydanın ‘barış meydanı’ olacağı iddialarını cevaplandıran Atalay, “Yaralılarla ilgili önümüzü görelim. Ondan sonra yapılması gerekenler kolay şeyler. Yaralılarımız var, cenazeler defnediliyor, gerisini konuşuruz. Hem siyasi liderler, hem de kitle örgütleri olmak üzere herkes dilini iyi kullansın, kimse kardeş kavgasına fırsat vermesin.” diye konuştu.