Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İşkur ve Ziraat Odası işbirliğinde Suçatı mahallesinde açılan çilek yetiştiriciliği kursu verilen eğitimlerin ardından tamamlandı.

Özellikle işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, istihdamın korunması ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla açılan ve 192 saat ”“ 24 iş gün süren çilek yetiştiriciliği kursu tamamlandı.  

Kursta eğitim veren ziraat mühendisleri Ali Kalaycı ve Kemal Sami Aloğlu tarafından çiftçilere çilek yetiştiriciliğinde toprak hazırlığı, sırt hazırlama ve malç çekimi, fide dikimi, gübreleme, damlama sulama, budama ve bakım işlemleri, hastalık ve zararlılar, hasat ve depolama hakkında eğitim verildi.

Kursa katılan çiftçiler düzenlenen kurstan memnuniyetlerini dile getirerek kurs sayesinde eksiklerimiz ya da yanlış bildiğimiz konular hakkında teorik ve uygulamalı eğitim alarak bilinçlendiklerini bu eğitim sayesinde çiftçilerimizin bilinçli olarak yetiştiricilik yaparak, verim ve kalite artışı sağlayacaklarını söylediler.