Çine Muhtarlar Derneği düzenlediği toplantı ile protokol ile muhtarları bir araya getirdi. Protokol üyeleri, AK Parti’nin Aydın Milletvekilleri ve Yatırımcı Daire Müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda, muhtarların soruları anında cevaplandırıldı. Toplantıya ev sahibi vekil sıfatı ile katılan AK AK Parti Aydın Milletvekillerinden Mustafa Savaş, Çine’ye yapılacak yatırım planlamaları hakkında muhtarlara bilgi verdi.
“İKİ PARTİ ARASINDA SIKIŞIP KALDIK”
Toplantıda muhtarlar sıkıntı ve dertlerini anlatıp çözümü konusunda Vali ve Milletvekillerinden yardım isterken bazı muhtarlar ise Aydın’ın Büyükşehir olmasından sonra yatırım ve destek konularında yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Toplantıda söz alan Eski Çine Muhtarı Erkan Uzun, “Büyükşehir yasası ile birlikte iki parti arasında sıkışıp kaldık. Bütün muhtar arkadaşlarımızın bu konuda sıkıntıları var. Mahalleye dönüşen köylerde 2. Planda olma sorunu yaşıyoruz. Ötekileştirilmeden, siyasileştirilmeden hizmet almak istiyoruz” diye konuştu. Yaşadığı sorunla ilgili daha açık konuşması istenilen muhtar Erkan Uzun, bu kadarlık konuşacağını belirterek Aydın’da mahalleye dönen bir çok köyün iki parti arasında sıkışıp kalarak hakkı olan hizmeti almadığını ileri sürdü.
Muhtarlar, Aydın-Çine yolu üzerindeki kavşak sorunlarının çözümü, doğal SİT alanı ilan edilen Adnan Menderes Barajı Çevresi’nde yaşanan sorunların çözümü ve Topçam Grup Köylerinin acil ihtiyacı olan Gürlen Çayı üzerine Baraj kurulması konusunda yardım istediler.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Abdurrahman Öz, “7 Haziran seçimlerinin üzerinden geçen bir yıllık sürenin de değerlendirmesini yapmak bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapmak istiyorduk. Ancak meclisteki çalışmalar nedeniyle yapamadık. Verdiğimiz sözleri ve ihtiyaçları yerine getirmeye devam edeceğiz” diyerek herkesin Ramazan ayını kutladı.
“BUNDAN SONRA DAHA SIK BİR ARAYA GELECEĞİZ”
Gerek yasa çalışmalarındaki yoğunluk gerekse komisyonlardaki çalışmaları dolayısıyla geride kalan süreçte istedikleri ve planladıkları oranda seçim bölgelerine gelemediklerini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine ve Karpuzlu’da önümüzdeki süreçte ciddi yatırımlar planladıklarını kaydetti. Çine’de 2016-2017 yılında yapılması planlanan yatırımlardan da söz eden Milletvekili Mustafa Savaş, Çine’de yapılacak yeni hükümet konağının 2017 yatırım programına alındığını ve aynı proje kapsamında adliye ve emniyet binalarının yer aldığını ifade etti.
“GÖKBEL BARAJI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”
Topçam Grup Köyleri adına talepte bulunan Hacıpaşalar Mahallesi Muhtarı Mehmet Bal’ı Gürlen Çayı üzerine baraj yapılması talebi üzerine de konuşan Milletvekili Mustafa Savaş, “Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Ancak Baraj yapımı için öncelikle bölgede ciddi bir etüt yapılması gerekiyor. Gökbel Barajı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çine’de tarımsal yatırımlara büyük ağırlık veriyoruz. Tarım Gıda Hayvancılık İlçe Müdürlüğü binamızı bile tadilattan geçiriyoruz. Gökbel Barajı, sulama kanalları ve hatların inşası ve paralelinde tarım arazilerimizin toplulaştırma çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz yakın gelecekte Çine’de tarım sektörü için inşallah çiftçimize Altın yıllar yaşatmak” diye konuştu.
Bunun yanında Çine’ye yeni SGK binası yapımının, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı sosyal hizmet merkezinin 2016 yılı içerisinde yapılmasının planlandığını ifade eden AK parti Aydın Milletvekili Savaş, Çine’de eğitim alanında 8 derslikli Ayhan Yıldız Anaokulu, 200 öğrencilik pansiyon ve ADÜ Çine MYO’ya yeni bölüm açılmasını da 2017 yılında planladıklarını kaydetti.
"ÜLKEMİZ ÜZERİNDE KİRLİ HESAPLARI OLAN EMELLERİNE ULAMAYACAK"
Ülke ve dünya gündemini değerlendiren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise; “Küresel güçlerin Türkiye üzerinde farklı hesapları olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak zor bir sürece rağmen Türk ve Dünya Siyaset tarihinde gerek siyasi duruşu gerekse disiplini ve birlik bütünlüğü ile eşine az rastlanan AK Parti bu oyunları boşa çıkarmıştır. Türkiye’yi bölmek isteyenlere karşı daha sağlam daha birlik olmalıyız. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımıza dua ediyoruz. Allah ona sağlık versin. Allah düşmanlarımıza da fırsat vermesin” diye konuştu.
Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş’ın yanı sıra Çine Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve çeşitli dairelerin il müdürleri katıldı.