Sivas’ta dün akşam etkili olan kar yağışına en çok sevinen çocuklar oldu. Kayak yaparak karın keyfini çıkaran çocukların kızak yerine çay tepsilerini kullanması ise eğlenceye farklı bir boyut getirdi.

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Sivas’ta da etkili oluyor. Zaman zaman yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışına en çok sevinen çocuklar oldu. Mahalle aralarında kayak yapmak için uygun mekânlar bulan çocuklar karın tadını çıkardı. Emek Mahallesi'nde kar yağışı sonrası kendilerini dışarı atan çocuklar doyasıya eğlendi. Kayak yapmak için kızak yerine buldukları poşetler ve evden getirdikleri çay tepsilerini kullanan çocuklar, kayak keyfini farklı bir boyut kazandırırdı.

Diz üstü, yatarak ve çeşitli şekillerde kayarak eğlenen çocuklar bu halleriyle mahalleye neşe kattı. Mahalle sakinlerinden Emin Tepecik, kar yağmasıyla birlikte kayak yapmak için dışarı çıktıklarını ve çok eğlendiklerini belirterek, kızak olmadığı için çay tepsisi gibi malzemeler kullandıklarını ifade etti.