CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı'yla ilgili paylaşım yapan Ziraat Bankası personellerinin işten çıkarıldıkları iddialarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Ağbaba, "Facebook ve Twitter gibi sosyal medya organlarında yaptıkları paylaşımlar nedeni ile çeşitli kamu kuruluşlarında çalışan kişilerin işlerine son verilmesi gibi olaylar ile sık sık karşılaşılmaktadır. Özellikle geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankası’nın farklı şubelerinde çalışan kişilerin sosyal medyada yaptıkları Cumhurbaşkanı hakkındaki karikatür paylaşımlarının incelendiği ve farklı gerekçelerle usulsüzce işten çıkarıldıkları belirtilmektedir." dedi.

Bu bağlamda Ağbaba, şu soruları yöneltti: "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin sosyal medya hesaplarının incelendiği doğru mudur? Bu inceleme hangi amaçla ve ne sıklıkla kimler tarafından yapılmaktadır?

Son beş yılda sosyal medya hesabı incelenen personel sayısı nedir? Bu incelemeler sonucunda hakkında soruşturma başlatılan kişi var mıdır? Bu incelemelerin hukuki dayanağı nedir?

Son beş yılda sosyal medya hesapları incelenerek işten çıkarılan kişilerin kurumlara göre dağılımı nedir? Bu incelemelerde işten çıkarmaya gerekçe olabilecek hangi veriler bulunmuştur?

Geçtiğimiz günlerde toplamda sayıları 90 kadar olan Ziraat Bankası personelinin sosyal medya hesaplarının incelendiği ve Cumhurbaşkanı ile ilgili karikatürler dolayısıyla işten çıkarıldıkları iddiası doğru mudur? Doğru ise bunun hukuki gerekçesi nedir? Bu kişiler hakkında yapılmış bir soruşturma söz konusu mudur?"