AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Haziran öncesinde olduğu gibi mesnetsiz iddialarla, yalan ve iftiralarla bize saldırıyorlar. Bizim terör konusunda tavrımız ilk gün neyse bugünde odur. Terör bir insanlık suçudur, caniliktir, vahşettir. Cana kıyan kim olursa olsun onu lanetleriz. DEAŞ'ı da, DHKPC'yi de, PKK'yı da, bütün terör örgütlerini de lanetleriz." dedi.

Terörün kökünü kazınıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Davutoğlu, "Hiç kimse bizim bu mücadeleden döneceğimizi düşünmesin. Özgürlüklerden taviz vermeyeceğiz ama terör karşısında da verdiğimiz mücadeleden bir an dahi sapmayacağız." diye konuştu.

İzmir Bergama'da düzenlenen mitingde partililere hitap eden Başbakan, 7 Haziran akşamı bir saniye dahi Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacaklarını söylediklerini hatırlatarak, şunları kaydetti: "Bıraktık mı hükümetsiz? Bırakmadık. Biz sorumluluktan kaçmayız. 7 Haziran öncesinde olduğu gibi mesnetsiz iddialarla, yalan ve iftiralarla bize saldırıyorlar. Bizim terör konusunda tavrımız ilk gün neyse bugünde odur. Terör bir insanlık suçudur, caniliktir, vahşettir. Cana kıyan kim olursa olsun onu lanetleriz. DEAŞ'ı da, DHKPC'yi de, PKK'yı da, bütün terör örgütlerini de lanetleriz. Bir de şunu söyleyeyim, terörün kökü kazınıncaya kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Hiç kimse bizim bu mücadeleden döneceğimizi düşünmesin. Özgürlüklerden taviz vermeyeceğiz ama terör karşısında da verdiğimiz mücadeleden bir an dahi sapmayacağız. Bizim için her vatandaşımız çok değerlidir. Bu ülkenin her karış toprağı mukaddestir, azizdir. Bizim kültürümüzde kimseyi kimliğinden, inancından, fikriyatından dolayı kınamak yoktur. Her insanı 'Allah yaratmış' der sever, kardeş bilir, dost biliriz. Bu ülkede siyaset yapanların bu hassasiyetle hareket etmesi lazım."

Muhalefete yüklenen Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun blok siyaseti, Devlet Bahçeli'nin ise 'hayır' siyaseti yaptığını ifade etti. Davutoğlu, elini taşın altına koyan ismin Tuğrul Türkeş olduğunu kaydetti. Başbakan, sırtını PKK'ya dayayan HDP'nin de Türkiye'ye bir faydası olmayacağını iddia etti.

Konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Partili bir Roman kadın, Davutoğlu'na teşekkür etti. Daha sonra AK Parti İzmir milletvekili adayları alanda bulunanlara tek tek tanıtıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ise alanda bulunanlara karanfil verdi.

Başbakan, Bergamalı şehit Ahmet Kılıç'ın eşi ve kızıyla kürsüde görüştükten sonra, şehit kızını alnından öptü.