Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimleri kazanamaması halinde istifa edeceğini belirterek muhalefete yüklendi. Kılıçdaroğlu’nun gözünü hazineye diktiğini iddia eden Davutoğlu “Bunlar gözlerini hazineye dikmişler iktidar olurlarsa bitirecekler” dedi.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki seçmenlere seslenen Başbakan Davutoğlu, Mersin’de her etnik kökenden insanların birlik ve beraberlik içinde yaşadığına dikkat çekti. Yeni Türkiye sözleşmesini kaleme alırken Mersin Aslanköylü kadınlardan bahsettiğini anlatan Başbakan Davutoğlu, "Biz iktidardayken bile nice darbe teşebbüsleri gördük. Türkiye'de artık milli iradeye kimse gem vuramaz." ifadelerini kullandı. Muhalefet liderlerini seçimde birinci parti gelmemeleri halinde istifaya çağıran Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslenerek, "Bu millet bana emaneti vermez ise 7 Haziran akşamı istifa ederim. Onlar edebilir mi edemezler. Çünkü iktidar olamayacaklarını biliyorlar. Sizin verdiğiniz emanete sahip çıkan AK Parti'nin hiç ihanet ettiğiniz gördünüz mü? Toros Dağları çökmedikçe, Akdeniz kurumadıkça emanetinizi bir saniye bile sahipsiz bırakmayacağız." dedi.

CHP'yi önceki dönem belediye hizmetleri üzerinden eleştiren Davutoğlu “Mersin’de deniz parkı yaptılar, 34 milyon lira para döktüler. Kılıçdaroğlu gelip övdü, şimdi yıkılıyor. Bunların hesabı işte bu kadar.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözünü Hazine’ye diktiğini de öne süren Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun “Bana 4 yıl verin başka bir şey istemiyorum” dediğini vurgulayarak. “Biz güzelce hazineyi doldurduk. 46 milyar dolardan 146 milyar dolara çıkarttık. Gelip har vurup harman savuracak çekip gidecek." cümlelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş’ın Diyanetin kapatılmasını istediğini hatırlatan Başbakan, “Ya Allah aşkına biz 28 Şubat'ı tarihe gömmedik mi? Ben şimdi Demirtaş'a soruyorum. 'Senin kardeşin dağda ne yapıyor? Niye barış için çalışmıyor? Seçim yaklaştığında şehirde barış sözcüsü, seçim bitince terörün sözcüsü." dedi.

Mersin’de bir süre önce vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayetini hatırlatan Ahmet Davutoğlu, herkesi kadın ve çocuğa şiddete karşı durmaya çağırdı.