Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim pankartları kamu kuruluşlarının duvarlarına asılmaya başlandı. Bu durum yargıya taşındı.

7 Haziran’da yapılacak seçim dolayısı ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Adana’da 10 Nisan Pazar günü saat 16.00’da İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği mitingin pankartları bünyesinde İl Halk Kütüphanesi ve Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’nün Güzel Sanatlar Galerisi’nin yer aldığı Hacı Sabancı Kültür Merkezi’nin bahçe duvarına asıldı. Meseleyi yargıya taşıyan HDP, AKP Adana İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na 'Kamu binalarının seçim çalışmasında kullanılması, kamu çalışanlarının seçim çalışmalarına katılmaya zorlanması' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili Adaliye binası önünde basın açıklaması yapan HDP Adana İl Eş Başkanı Meral Tatar, 10 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı AK Parti seçim mitinginin birçok hukuk ihlali gölgesinde tertip edildiğini savundu. Tatar, "Yüreğir’de Adana Devlet Hastanesi binasına AKP propaganda pankartları asılmış. Yine Adana Sabancı Kültür Merkezi’nin bahçe korkulukları da AKP seçim pankartları ile kaplanmıştır. Kamu binalarının bu şekilde bir siyasi partinin propagandasında kullanılması mevzuata aykırıdır." dedi. PTT kargo minibüslerinin de AK Parti propaganda resimleri ile kaplanarak seçim çalışmasında kullanıldığının medyada yer aldığını ileri süren Tatar, Çukurova Kadın Doğum Hastanesi’nde bünyesinde hizmet veren taşeron işçileri ile işverenlerle toplantı yapılarak, pazar günükü AK Parti seçim mitingine katılmaya zorlandığını iddia etti.

Taşeron firma yetkilisinin mitinge katılmayan işçileri işten atmakla tehdit ettiğini öne süren Tarar, şunları söyledi: "Kamuda çalışanlarının tamamı AKP seçim mitingine katılması için amir ve müdürler tarafından baskı altına alınmaktadır. AKP kamunun tüm olanaklarını kendi seçim çalışmasında kullanmak noktasında ahlaki ve hukuki bir sınır tanımamaktadır. Halkın nazarında ‘hırsızlık, rüşvet ve yolsuzluklarla’ özdeşleşmiş AKP devletin tüm erklerini ele geçirmiş olmanın rahatlığı ile mevcut hukuk sistemini de katletmektedir. 7 Haziran seçimlerinde 13 yıllık saltanatının son bulacağını anlayan ve her geçen gün daha fazla paniğe kapılan AKP pervasızca bir seçim çalışması yürütmektedir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın devlete ait uçak ve diğer kamu araçlarını AKP seçim çalışmalarında kullanıyor olması yereldeki AKP yöneticileri ve mülki amirliğe yasa tanımamak noktasında cesaret vermektedir. İlçe Seçim Kurullarını da kamu binalarına asılan pankartların toplatılması hususunda karar alması gerekmektedir. AKP’nin etik değerlere ve hukuk kurallarına aykırı seçim kampanyası karşısında sessiz kalmayacağız. Ne kadar çırpınırsa çırpınsın, Tayyip Erdoğan ve AKP işlediği tüm suçların hesabını halkımıza hesap vermekten kurtulamayacaktır."