Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Kaplan, AK Parti’nin en büyük şoku kamplaştırıcı ve ayrıştırıcı politikaları yüzünden doğu ve güneydoğudaki sandıklarda yaşadığını belirtti. Kaplan, "Kürtler AKP despotizmine one minute." dedi.

7 Haziran 2015 seçim sonuçlarının AK Parti’nin şapkasını önüne koyarak düşünmesini gerektirdiğini vurgulayan Kaplan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'li adaylar maalesef birkaç oy fazla almak için meydanlarda insanları ötekileştirici, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı bir dil kullandılar. İki yüze yakın seçim büromuz yakılarak, saldırıya uğrayarak, miting meydanlarında patlayan bombalara, yollarda katledilen seçim şoförüne rağmen Kürtler barış, kardeşlik, huzur sevgi dedi. Kürtler, kendisini sokaklara çekmek isteyenlerin tuzağına gelmeyip kaosa prim vermeyerek, 7 Haziran gününü bekledi. AKP’ye sandıkta one minute diyerek, cevabını sandıkta verdi." ifadelerini kullandı.

Tarafsızlık yemini eden saraydaki Erdoğan’ın ülkedeki 60 ili gezerek, Türkiye’nin değil adeta AK Parti’nin cumhurbaşkanı olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdiğini belirten Kaplan, "HDP devletin tüm imkânlarını arkasına alan AKP diktatoryası ile eşitsiz şartlar adı altında seçim yarışına girip AKP’ye rağmen barajı aşmıştır. AKP, artık Kürtlerin makarna kömür ve sosyal aylık maaşı adı altında yardım alan dilencisi değildir." dedi.

Türkiye'nin artık saraylardan dikta ve emrivaki hukuki olmayan gergin, ayrıştırıcı, ötekileştirici bir uslupla yönetilemeyeceğini vurgulayan Kaplan, "Eğer seçim sonrası dahi bu antidemokratik üslup kibirle devam ederse, bu üslup yangına benzin dökmekle eşdeğer olup ülkeyi kaosa sürükleyebilir. Biz Meclis çatısı altında yeni ve özgürlükçü bir anayasa yaparak doğu-batı kardeşliğini pekiştirelim istiyoruz." sözlerine yer verdi.