Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) Şanlıurfa’da 400 personelle kaçak elektrik operasyonu düzenledi. 4 mahallede polis destekli düzenlenen operasyonda yaklaşık 300 kaçak abone tespit edildi. Birçok aboneye cezai işlem uygulandı, haklarında suç duyurusu yapıldı.

DEDAŞ, Şanlıurfa’da kaçak elektrik avına çıktı. Yenice, Veysel Karani, Sancaktar ve Hayati Harrani mahallelerinde 400 personelle eş zamanlı operasyon düzenleyen DEDAŞ ekipleri, bir günde 300 kaçak abone tespit etti. Kaçak abonelere hem para cezası kesildi hem de aboneler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Polisin de destek verdiği operasyon gece geç saatlere kadar sürdü. Ekipler, operasyonda yeni kaçak tüketim yöntemleri ile karşılaştı. Denetim sırasında Hayati Harrani Mahallesi'nde ana akımlardan direk çekilmiş hat tespit eden ekipler, bu hattı iptal etti.

DEDAŞ İşletme Müdürü Yusuf Kara, aboneleri, kaçak elektrik kullanmamaları konusunda uyardı. Kaçak kullanım tespit yapılanların daha fazla ödemek durumunda kaldığını dile getiren Kara, kaçak tüketimin önüne geçmek için herkesi göreve çağırdı. Ayrıca, elektriğin ısıtmada kullanıldığını vurgulayan Kara, kış aylarında tüketime paralel kaçak tüketimin arttığını ifade etti.