Pamukkale Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Avrupa Birliği Projesi kapsamında 16-25 yaş arası gençlere ücretsiz İngilizce ve kültür kursu düzenlenecek. 15 Kasım’da başlayacak olan kurslar 2017 yılının Nisan ayına kadar devam edecek.
Projeye kapsamında İspanya, Romanya ve İtalya’dan çeşitli dönemlerde gelecek olan gönüllü eğitmenler Denizlili gençlerle İngilizce konuşma ve kültür dersleri verecek. Kurslara Denizli’de yaşayan tüm 16-25 yaş arasındaki gençler başvuru yapabilecek. Kurslar hafta içi Pamukkale Belediyesi Ek Hizmet Binası 4. Katta, hafta sonu ise tüm gün olacak şekilde Denizli Gençlik Merkezi’nde yapılacak. 15 Kasım - 18 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan kursların A Grubu’nda dersler Salı günleri 16.00-19.00 saatleri arasında, B Grubu’ndaki kurslar ise Perşembe Günleri 16:00-19:00, C Grubu’nda Cumartesi Günleri 09:00-12:00, D Grubu’nda dersler Cumartesi Günleri 14:00-17:30 saatleri arasında yapılacak. Her grupta 30’ar öğrenci yer alırken, konuşma kurslarının yanı sıra kültürel etkinlikler kapsamında tiyatral eğitimler de gerçekleştirilecek. Ücretsiz olarak yapılacak olan kurslara katılım için belediyenin internet adresinden yapılabilecek. Kurs başvuruları ise 14 Kasım Pazartesi günü 23.59’a kadar bu adresten yapılabilecek.
Belediye olarak eğitime ve gençliğe büyük önem verdiklerini ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Biz kurulduğumuz günden bu yana eğitim için tüm imkanlarımızı seferber ettik. İnternet üzerinden başvuru yapılabilen bu projemizde amaç gönüllü olarak ülkemize gelen yabancı öğrenciler tarafından gençlerimize İngilizce konuşma kursu verilecek. Böylece gençlerimiz İngilizce konuşmayı öğrenecek. Projemiz Kasım ayı ortasında başlayacak ve 2017 yılını Nisan ayı ortasına kadar devam edecek. Ben tüm gençlerimizi bu kurslarımıza katılmaya davet ediyorum” dedi.