KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerini değerlendirerek yaptığı açıklamada, kent ekonomisinin asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden büyük bir yıkım yaşadığını ancak yaşanan olumsuzluklara rağmen 2023 yılında 1 milyar doların üzerinde bir ihracat rakamına ulaşıldığını belirtti.

2024 Yılı Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu: En Düşük Dana Hisse Fiyatı Asgari Ücrete Yetişti 2024 Yılı Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu: En Düşük Dana Hisse Fiyatı Asgari Ücrete Yetişti

Buluntu, 2023 yılının ilk yarısında aylık ortalama 82 milyon dolar olan ihracatın ikinci yarıda 88 milyon dolara çıktığını ifade etti. Kentin yaşam kalitesi ve çalışma koşullarının değerlendirildiği bir liste olan Forbes'un "Yaşamak ve Çalışmak İçin En İyi Şehirler" sıralamasında Kahramanmaraş'ın 51. sırada yer aldığını belirten Başkan, yaşam kalitesi ve çalışma koşullarıyla ilgili detaylı verilerin açıklanmaması nedeniyle hangi kriterlere göre değerlendirildiğinin net olmadığını vurguladı.

Başkan Mustafa Buluntu, 2024 yılında pazar payını artırmak için çalışacaklarını ve projelerle firmaları ihracata teşvik edeceklerini söyledi. 6 Şubat depremlerinden olumsuz etkilenen sektörler arasında tekstilde yüzde 30'a varan gerileme yaşandığını belirten Buluntu, otomotiv, kuru meyve ve mücevher sektörlerinde ise yüzde 100'ün üzerinde artış kaydedildiğini dile getirdi. Ayrıca, en çok ihracat yapılan ülkeler arasında İtalya, Mısır, Almanya, Fas ve Bangladeş'in yer aldığını ifade etti.