Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Karaca köyünde eriyen kar sularının neden olduğu selde çok sayıda ev hasar gördü. Köylüler, kaymakamdan evlerinin başka bir yere nakli için talepte bulundu.

Baharın gelmesiyle eriyen karlar sele neden oldu. Çat'ın Karaca köyünde dere yatağındaki çok sayıda ev, yağmur ve eriyen kar sularının neden olduğu sel nedeniyle baskına uğradı. Köylüler, her yıl bahar aylarında ev ve hayvan barınaklarının sel nedeniyle hasar gördüğünü ifade etti.

Gırtlak kanseri eşi ve kızıyla dere yatağındaki yığma taştan yapılmış evde kaldığını belirten 6 çocuk annesi Yıldız Geçer (53), son yağışlarda evinin hasar gördüğünü söyledi. Dere yatağındaki evinin başka bir yere nakli için Çat Kaymakamlığı'na resmi müracaatta bulunduğunu belirten Geçer, "Benim ve çok sayıda komşumun evi dere yatağında. Her bahar mevsiminde ev ve ahırlarımız sel sularına teslim oluyor. Evlerimizin başka bir yere nakli için illa da bir ya da bir kaç kişinin sel nedeniyle ölmesi veya sakat kalması mı gerekiyor. Eşim gırtlak kanseri, kızımla birlikte kaldığımız evden çıkmak istiyoruz. Bu konuda kaymakamlığın ilgi ve desteğini bekliyoruz." dedi.

MUHTAR: RESMİ MAKAMLARDAN SONUÇ ALAMADIK

Karaca Muhtarı Hüseyin Atikgöz ise köylerinde 40 kadar evin dere yatağında bulunduğunu ve bu evlerin sel nedeniyle can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı. Köylerindeki problemi Kaymakamlık ile İl Acil Durum ve Afet Müdürlüğü'ne resmi yazı ile bildirdiklerine işaret eden Muhtar Atikgöz, "Köyümüzdeki dere yatağında bulunan 40 evin acilen başka bir yere nakli gerekiyor. Bu konuda resmi makamlara yaptığımız başvurulardan bir sonuç alamadık." diye konuştu.