Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) bir ay koalisyon görüşmeleri yaptığını söyleyerek, “Gerçekten, milletimiz adına her iki siyasi partiyi de kınıyorum. Dünkü açıklamalarının sonunda bunu söylüyorum. Yazılan bir senaryoyu oynamışlar.” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Dünya Türkmenistanlılar Derneği üyelerini makamında kabul etti. Görüşmede, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Destici, AK Parti ve CHP arasında koalisyon kurulamamasını değerlendirdi. Destici, Meclis'teki 3 siyasi partinin de devlet ve ülke menfaatlerini değil, kendi menfaatlerini ve parti menfaatlerini önde tutarak bir süreç işletildiğini söyledi. Destici, “Koalisyona girersek oyumuz artar mı, artmaz mı, yeni bir seçim olursa tek başına iktidar olabilir miyiz, yoksa daha mı kaybederiz. Bütün bu kaygılarla ve sürekli anketler yaptırarak, anket firmalarının açıkladığı sonuçlara bakarak bir yol haritası belirlemeye başladılar. Cumhuriyet Halk Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi bir ay koalisyon görüşmeleri yaptı. Gerçekten, milletimiz adına her iki siyasi partiyi de kınıyorum. Dünkü açıklamalarının sonunda bunu söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

“YAZILAN BİR SENARYOYU OYNAMIŞLAR”

Destici, şöyle devam etti: "Bir tanesi çıktı, ‘biz dört yıllık uzun vadeli bir hükümet teklif ettik’ diyor. Diğeri, 'biz kısa süreli bir reform hükümeti teklif ettik’ diyor. Kardeşim, siz bir ay neyi görüştünüz? Baştan bunu konuşsaydınız. Yani madem dün, 1 saatte 1,5 saatte bu iş neticelenecekti, bir aydır bütün millet oyalandı. Beklenti içerisine sokuldu. Bir sürü başlıkların görüşüldüğünden bahsedildi. Bütün bunlar boşmuş. Bütün bunlar aldatmacaymış, kandırmacaymış. Bir tiyatro seyretmişiz biz. Yazılan bir senaryoyu oynamışlar. Kendilerinin tuzu kuru. Yüzde 50’den fazla insan açlık sınırının altında yaşıyor. Dövizin, altının, faizlerin artması, kredilerin, enflasyonun yükselmesi, bütün bunlar sanayiciye, tüccara, emekliye, memura, esnafa, çiftçiye yük olarak geliyor. Ama bu beyefendilerin hiçbirisinin umurunda değil.”

“BÜYÜK BİR İHTİMALLE KASIM AYI SONUNDA TÜRKİYE YENİ BİR SEÇİME DOĞRU GİDİYOR”

Destici, MHP’nin daha önce ‘seçim tarihi belirlenmiş bir koalisyonu AK Parti ile yapabiliriz’ açıklamalarının olduğunu ve işin de oraya doğru olduğunu ifade etti. Destici, “AK Parti ile MHP’nin görüşmesinden böyle bir sonuç çıkacağını bekliyorum. Neticede, büyük bir ihtimalle kasım ayı sonunda Türkiye yeni bir seçime doğru gidiyor.” ifadesinde bulundu.

“MECLİS DIŞINDA BİR İTTİFAK YA DA İŞBİRLİĞİ OLURSA BU SEFER ADRES BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ'DİR”

Büyük Birlik Partisi olarak seçime hazır olduklarını kaydeden Destici, bir önceki seçime Saadet Partisi çatısı altında katıldıklarını hatırlattı. Seçimde istedikleri sonucu elde edemediklerinin altını çizen Destici, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimiz, devletimiz için her türlü fedakarlığı yapmış, milletin nezdinde kabul görmüş siyasi partilerimizle seçim işbirlikleri gerçekleştirmiş bir partiyiz. Bundan sonra da bu anlamda kapımız herkese açıktır. Meclis dışında bir ittifak ya da işbirliği olursa bu sefer adres Büyük Birlik Partisi'dir.” şeklinde konuştu.