Çocuğu olan ailelere doğum yardımı uygulaması başladı. Bu kapsamda canlı doğan birinci çocuk için 300, ikinci için 400, üçüncü ve sonrakiler için 600 TL tutarında yardım yapılacak.

Konu hakkında açıklama yapan Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin çalıştıkları kuruma, diğer vatandaşlarınsa kendilerine bağlı Menteşe ve Fethiye Sosyal Hizmet merkezlerine müracaat edebileceğini söyledi. Başvuruların şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla da yapılabileceği belirten Akkuzu, "Bakanlığımız tarafından doğum yardımı sisteminin kamu kurum ve kuruluşlarına açılmasına yönelik iş ve işlemler tamamlanana kadar kamu kurum ve kuruluşları, personelin başvurusunu posta yoluyla müdürlüğümüze gönderecekler. E-devlet kapısından başvuru alınmasına yönelik iş ve işlemler tamamlandığında, başvurular e-devlet üzerinden de alınabilecek." dedi.

İl Müdürü Akkuzu, doğum yardımının annenin sağ ve Türk vatandaşı olması durumunda anneye yapılacağını, vatandaş olmadığı durumda ise babaya verileceğini kaydetti. Doğum yardımının 15 Mayıs 2015 ve daha sonraki canlı doğumlar için verileceğini dile getiren Akkuzu, "Ancak ödemeye esas çocuk sırasının tespitinde, bu tarihten önce doğmuş çocuklara doğum yardımı ödenmeyecek ancak sıralamaya dahil edilecek. Anne üçüncü çocuğunun doğumunu yapmışsa 600, ikinci çocuğunun yapmışsa 400, birinci çocuğunun yapmışsa 300 lira alacak. Yani 15 Mayıs'tan itibaren doğan çocuk, ilk çocuk kabul edilmeyecek." ifadelerini kullandı.