Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, 1. Avrupa Oyunları ile ilgili bazı gruplar tarafından gerçekleştirilen anti propagandanın sadece kendi ülkesine karşı değil Avrupa ülkeleri ve Avrupa halklarıyla birlikte Avrupa Olimpiyat komitesi aleyhine yapıldığını söyledi.

Oyunları takip etmek amacıyla akredite olan yerli ve yabancı basının karşısına Spor Bakanı Azad Rahimov ile birlikte çıkan Hasanov gündeme ilişkin sorulan soruları cevapladı. Bir soru üzerine Ali Hasanov Avrupa'da Ermeni lobisinin güdümünde olan medya, sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasetçilerin kasıtlı olarak sürekli Azerbaycan aleyhine kampanyalar yürüttüğünü bildirdi. Benzer kampanyaların her zaman gündemde tutulduğunu, hatta 3 yıl önce büyük bir başarı ile ev sahipliği gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması'nda da yapıldığını belirten Hasanov, ülkesinin Avrupa oyunları ile ilgili yüklendiği sorumluluğu fazlasıyla yerine getirecek güçte olduğunun altını çizdi.

İngiltere merkezli The Guardian, Independant ve BBC gibi Avrupa'daki büyük medya kuruluşlarının oyunlarla ilgili "objektiflikten uzak haberler yayınlamasını esefle takip ettiklerini" bildiren Hasanov benzer negatif propagandaların Almanya ve Fransa'da da uygulanmaya çalışıldığını bildirdi. Kampanyalar sayesinde amaçlanan hedefin Azerbaycan'ın başarılarını gölgelemek olduğunu savunan Hasanov, "Bu kampanyalar bir gün mutlaka sona erecek ancak Avrupa oyunları tarihi bunları kaydediyor. Hiçbir zaman unutulmasın ki toplum gelecekte bu kampanyalara alet olanlara hak ettikleri kıymeti verecektir." dedi.

RAHİMOV: EN BÜYÜK KAZANCIMIZ ÜLKEMİZİN TANITIMI

Basın toplantısında Azerbaycan'ın Avrupa oyunlarından beklentilerine ilişkin soruya cevap veren Spor Bakanı Azad Rahimov ülkesine en büyük katkının dünyada tanıtımı olacağını söyledi. Oyunların en güzel şekilde gerçekleşmesi konusunda bütün ülkenin adeta seferber olduğunu bildiren Rahimov söz konusu organizasyonla başta Avrupa olmak üzere bütün dünyaya Azerbaycan'ın tarihi, kültürü ve medeniyetini sergilemeyi amaçladıklarını bildirdi.
Yarın akşam saatlerinde yapılacak açılış programı ile başlayarak 28 Haziran tarihine kadar devam edecek olan Birinci Avrupa Oyunları için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye 50 Avrupa ülkesinden 6 bini aşkın sporcu gelecek. 20 branşta madalya sahibi olmak için mücadele edecek olan sporcular 18 farklı tesisi kullanacak.