Güney Kore'nin kendisine ait olduğunu iddia ettiği ve Dokdo olarak adlandırdığı adanın, Japonya’da yeni basılacak ortaokul kitaplarında Japon toprağı olarak gösterilmesi kararı, parlamento tarafından bugün resmi olarak kınandı. Kınama kararının, Güney Kore Parlamentosu'nun bugünkü açılış toplantısında 181 oyla kabul edildiği belirtildi.

Kararda, “Japonya’nın, Güney Kore toprak bütünlüğüne karşı devamlı olarak sürdürdüğü provokasyon ve tarihi çarpıtma faaliyetleri (Parlamento tarafından) kınanıyor.” ifadelerine yer verildi.

Güney Kore ve Japonya ilişkilerinde son yıllarda, kökü Kore Yarımadası'nın 1910-1945 yılları arasında Japon kolonisi olduğu döneme dayanan problemler nedeniyle soğukluk yaşanıyor. Devam eden sorunlara, 'Doğu Denizi’ndeki (Japon Denizi) Dokdo (Takeshima) adasının Japonya’ya ait olduğu' ve 'Güney Kore işgali altında bulunduğu' ile ilgili konuların gelecek sene ortaokullarda okutulması hususunda Japonya’nın verdiği karar eklendi. Buna cevap adım olarak ise Güney Kore Parlamentosu bugün, Japonya’nın bahsedilen kararını kınayan kararı kabul ettiği bildirildi.