IŞİD tehlikesine karşı mücadele etmek amacıyla, 22 ayrı ülkenin dışişleri bakanı bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araya geliyor.

BD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de katılacağı toplantıda, Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek.

Fransa’da düzenlenen terör saldırılarından ardından ilk defa bir araya gelecek 22 ülke temsilcisi, IŞİD tehdidine karşı mücadele için ortak bir strateji planı çıkarması bekleniyor.

Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Ağustos ayından beri ABD’nin düzenlediği hava saldırılarının yeterli olmadığını açıkladı. BBC’ye konuşan Hammond, toplanılacak zirvede, Irak ve Suriye bölgelerine askeri desteğin ve insani yardımların artırılması için konuşulacağını belirtti.

İngiliz bakan, Irak bölgesine bulunan güvenlik güçleri için üzerinde çok çalışılması gerektiğini belirtirken, İngiltere’deki güvenlik önlemlerinin en üst seviyede olduğunu söyledi. Hammond, son zamanlarda tespit edilen terör eylem planlarının önemli bir başarı olduğunu fakat ülkede halen var olan terör tehdidinin en yüksek seviyede devam ettiğini ifade etti.