Irak Türkmen Cephesi (ITC)Başkanı Erşat Salihi, Orta Doğu'da yaşanan her olumsuz gelişmede Türkmenlerin zarar gördüğünü ifade etti. 1959 yılında Türkmenlerin Irak'ta katliama uğradığını hatırlatan ITC Başkanı, bugün de IŞİD'in kendilerine karşı katliam yaptığını ifade etti. Salihi, 1959 yılında hayatını kaybeden Türkmenlerin mezarını ziyaret etti. Olayın yıl dönümünde gerçekleşen ziyarette ITC Başkanı'na; Türkmen milletvekilleri ve hayatını kaybedenlerin yakınları da eşlik etti.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Erşat Salihi," Orta Doğu'da yaşanan her olumsuz gelişmede Türkmenler zarar görüyor. 1959 yılında Türkmenlerin Irak'ta kafaları kesildi, gözleri oyuldu, araçlara bağlanarak sürüklendiler." dedi. ITC Başkanı, bugün de IŞİD'in kendilerine karşı katliam yaptığını ifade etti.

Babasına ve kardeşine gözleri önünde işkence edildiğini söyleyen Ahmet Necim isimli Türkmen," Bugün IŞİD'in yaptığı zulmü yıllar önce kardeşim ve babama gözlerimin önünde yapıldı. Babamın ve kardeşimin boynuna gözlerimin önünde ip bağlayarak arabanın arkasından sürüklediler. Babam paramparça oldu. Kardeşim hayatta kaldı ama, aklını kaybetti." dedi.

1959 yılında Kerkük'te yaşanan etnik çatışmada 30'dan fazla Türkmen hayatını kaybetmişti.