Fransız telekomünikasyon şirketi Orange'ın CEO'su, İsrail'in boykot edilmesine yönelik sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya üzüntülerini bildirdi.

Kahire'de katıldığı bir konferansta yaptığı açıklamaların ardından Tel Aviv'in tepkisini çeken CEO Stephane Richard, İsrail'e gelerek Başbakan Netantyahu ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Stephane Richard, kendisine atfedilen sözlerin yanlış aksettirildiğini savundu ve "İşimiz ticaret. İsrail'de ticaret yapmak istiyoruz, siyaset yapma niyetimiz yok. Kesinlikle boykotun hiçbir türüne destek vermeyiz." dedi.

Stephane Richard, İsrail'deki 'Partner Komünikasyon' şirketi ile lisans anlaşmasını hemen sonlandıracaklarını söylemişti. Bu ifadeler, Richard'ın İsrail'e yönelik boykota destek verdiği şeklinde yorumlanmıştı. Bu sözlerin basına yansıması üzerine Tel Aviv yönetimi, Orange hisselerinin yüzde 25'ini elinde bulunduran Fransız hükümeti nezdinde girişimlerde bulunmuştu.

Netanyahu ise Richard'ın sözlerinin İsrail'e bir saldırı olarak algılandığını belirtti ve ziyaretin bu durumu düzeltmek adına fırsat olduğunu dile getirdi. Netanyahu, Ortadoğu sorununun boykot tehditleriyle değil, doğrudan müzakerelerle çözülebileceğini söyledi.

Bunun üzerine açıklama yapan Stephane Richard, amaçlarının İsrail'i boykot etmek değil, bu ülkede kendi markalarıyla faaliyet göstermek olduğunu ifade etmişti.