Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ı Kiev’de ağırlayan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ekonomik sıkıntı nedeni ile işten çıkarılan işçilerle bir araya geldi. Başkent Kiev’de Boryspil Havalimanı’nda gerçekleşen görüşmede Poroşenko’nun bir işçiyi tehdit etmesi Rus basınında geniş yankı buldu.

Ukrayna’nın savaş durumunda olduğunu, harcamaların kısılmaya çalışıldığını, bu nedenle hükümetin işçileri finanse edecek durumu olmadığını açıklamaya çalışan Poroşenko, “Kamu harcamalarını kıstık. (Eski Cumhurbaşkanı Viktor) Yanukoviç ülkemize pahalıya mal oldu. Ayda masrafları 1,5 milyar grivniye mal oluyordu. Cumhurbaşkanlığı yönetimi giderleri 800 milyon grivniye çekti. Yüzde 40 azalttık. Halen savaş devam ediyor. Kimse devlet bütçesinden yardım alamıyor. Ordunun ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Bu durumda size destek vermemiz zor…” ifadelerini kullandı.

Kalabalık Poroşenko’nun açıklamalarını dinlerken bir kişinin itirazı ortamın gerilmesine neden oldu. İşçiye parmak sallayan Poroşenko, “Bana sesini yükseltme, yoksa alıp götürürler…” tehdidinde bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı işçilerin haklarını savunmaları için dava açabileceklerini de söyledi. Bir işçi sendikası işten çıkarılmaları protesto için havalimanında eylem çağrısı yapmıştı.

Boryspil Havalimanı Kiev’in 18,5 kilometre dışında bulunuyor. Ukrayna’nın uluslar arası uçuşlarının yüzde 62’si buradan gerçekleşiyor. 2012’de havalimanını 8,5 milyon yolcu kullanmıştı.