Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye ve Ortadoğu’da yerleşen ve kendilerine güvenli alanlar oluşturan terörist grupların yeni bölgelere yayılmak için planlar yaptığını söyledi.

Askeri üst düzey yetkililerle yaptığı toplantıda Suriye’de 30 Eylül’den bu yana devam eden hava operasyonlarını değerlendiren Putin, teröristlerin Rusya ve eski Sovyetler Birliği ülkeleri dahil bir çok bölgeden militan topladığını söyledi.

Rusya’nın “önleyici girişim” olarak Suriye’de operasyonlara başladığını ifade eden Putin, bölgeye sağlanan askeri yardımın Rusya’nın askeri doktrini ve uluslararası hukuka uygun olduğunu yineledi.

Suriye operasyonlarının her türlü tehdidine gerekli cevabı verebilecek potansiyelde olduklarının kanıtı olduğunu kaydeden Putin, Suriye’de görev alan askerlere profesyonel ve cesur adımları için teşekkür etti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) 2015’de 20 terör eyleminin engellediği bilgisini paylaşan Putin, 112 militanın öldürüldüğünü ve 560’dan fazla çete üyesinin de tutuklandığını kaydetti.