Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin uyguladıkları yaptırımlara daha şeffaf ve özgürlükçü yaklaşımla karşılık verdiklerini söyledi.

St.Petersburg’da gerçekleşen Uluslar arası Ekonomik Forum’da (SPIEF 2015) konuşan Putin, “Bir kez daha tekrarlamak isterim ki, bize karşı uygulanan yaptırımlara ekonomimizi kapatarak cevap vermiyoruz. Tam tersi, daha fazla özgürlük ve Rusya’nın daha fazla açılmasını sağlayarak karşılık veriyoruz.” dedi.

Bunun bir slogan olmadığını, reel politika olduğunu belirten Putin, “Biz burada iş dünyası ile dostça bir atmosfer oluşturuyoruz. Yeni ortaklar ve yeni piyasalar arıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırım sonucu Rusya’nın ithal ikame modeline geçtiğini ifade eden Rus lider, “İthal ikame modeli, piyasaları kapatmak ya da küresel ekonomiden demir parmaklıklarla kopmak değil. Bizim sadece Rusya’da değil, tüm dünyada etkili olabilecek rekabetçi üretim kapasitesini yakalamamızla ilgili.” dedi.

Rusya’ya yönelik tüm yaptırım ve baskılara rağmen, St.Petersburg’a gelen katılımcılara teşekkür eden Putin, “Tüm siyasi sorunlara rağmen, Rusya ile çalışmaya devam eden, yatırımlarını sürdüren, yeni istihdam alanı oluşturan tüm ortaklarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.