Ççocuk dostu kentler kervanına Regensburg da katıldı. UNİCEF ve Alman Çocuklara Yardım Atölyesi tarafından verilen ‘Çocuk Dostu Yönetim’ mührünün dün Bavyera’da ilk defa bu kente verildiği duyruldu.

Bavyera Radyosu’nun haberine göre şehir yönetimi bu şekilde çalışmalarında çocuk ve gençleri daha fazla dikkate alma garantisi verdi. Böylece kentte yaşayan 17 yaşına kadar olan 20 bin çocuk ve genç, şehir yönetimi tarafından alınacak kararlarda daha fazla söz sahibi olacak. Uygulamanın temeli 1992 yılında Almanya’da kabul edilen Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Anlaşması’na dayanıyor.

Anlaşmanın yerel yönetimlerce uygulanmasından ise Yerel Gençlik Çalışmaları Dairesi sorumlu. Annerose Raith başkanlığındaki daire, çocuk ve gençlerle yaptıkları anketler sonucunda sekiz maddelik bir plan hazırladı. Plana göre çocuklar, çocukların haklarının daha da artırılması, eğitimde fırsat eşitliği, velilere yönelik hizmetler, çocukların güvenliğinin artırılması, boş zamanların daha iyi değerlendirilmesi gibi taleplerde bulundu.