Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Müdürü Maya Lomidze, Türkiye’de yaşanan olayların Rus turist sayısını hiç bir şekilde etkilemeyeceğini belirtti. Rusya’nın en ünlü turizm uzmanına göre, Türkiye halen Rus turislerin gözde tatil ülkesi olmaya devam ediyor.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Lomidze, Türkiye'ye giden Rus turist sayısının düşebileceği yönünde bazı basında çıkan haberlere katılmadığını söyledi. ATOR Müdürü, “Türkiye güzergahında faaliyet gösteren turizm şirketleri, son günlerde yaşanan olaylar yüzünden düşüşler tespit etmedi. Türkiye’de terör olayları ülkenin güneydoğusunda yaşanıyor. Buraya Rus turistlerin gitme olasılığı sıfır. Ruslar genelde Akdeniz ve Ege Deniz'i kıyıları, İstanbul, az da olsa Kapadokya’ya gider. Bu arada İstanbul’da yaşanan protesto eylemlerinin farkındayız. Fakat yazın Rus turistler en fazla deniz kıyılarını tercih eder. Dolayısıyla bu tür olaylar Türkiye’ye yönelik Rus turist sayısını hiç bir şekilde etkilemez. Turistler tatiline devam ediyor.” dedi.

Türkiye’nin Rus turistler için gözde tatil yeri olmaya devam ettiğine işaret eden Lomidze, “Türkiye yaklaşık 10 yıldır turistlerimiz için popüler tatil ülkesi olmaya devam ediyor. Doğası, gelişmiş altyapısı, servis düzeyi, vize rejiminin olmaması en önemli faktörlerden.” şeklinde konuştu.