Seçimler öncesinde Belçika, siyasetçileri ağırlamaya devam ediyor. Houthalen bölgesinde Türklere hitab eden Orman ve Su İşleri Bakanı Bakan Veysel Eroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın haksız yere yıpratılmaya çalışıldığını belirterek, ‘Diyanete dil uzatanın dilini, bu millet keser.’ dedi.

“Sen inanmayabilirsin. İmansız bir adam olabilirsin." diyen Eroğlu, kimseyi kastetmediğini belirterek "Herkesin inancına saygı duymak, insan olmanın tabi geleneğidir. Biz seni zorluyor muyuz? Tamam kafirsen kafir.” ifadesini kullandı.

Cami ve dernek ziyaretleri gerçekleştiren Veysel Eroğlu, Houthalen belediyesini de ziyaret etti. Belediye ziyareti sonrasında önümüzdeki yıl Houthalen bölgesinde açılması planlanan Limburg İmam Hatip Okulunda düzenlenen kermeste konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı, vatandaşlardan oy kullanmasını istedi.

Veysel Eroğlu, daha iyi bir gelecek için daha çok çalışılması gerektiğini belirtirken, dil ve dinin iki önemli faktör olduğunu hatırlattı. Bakan Eroğlu, konuşma yaptığı imam hatip okulunun alımında emeği geçenlerin her biri için Allah’tan cennette birer köşk isterken “Allahın rahmeti çok geniştir. Endişeye gerek yok. Hepinize yeter. İnanmıyorsanız, bir not yazayım. Sonradan görün yani.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı, dost görünen bazı ülkelerin Türkiye’de gözü olduğunu da belirtirken “Bu ülkeyi bölmek, parçalamak ve yutmak için plan yapıyorlar.” dedi.