Tayland'ın kuzeydoğusunda yer alan bir çocuk bakımevine gerçekleştirilen silahlı saldırıda en az 34 kişinin hayatını kaybetti 22 kişi yaralandı. 

1550110-tayland-da-bir-krese-korkun-qmlJ_cover

Polis sözcüsü Archon Kraitong yaptığı açıklamada, saldırının ülkenin kuzeydoğusunda gerçekleştiğini söyledi ve "En az 20 ölü var, ancak ayrıntılar hala geliyor" dedi. Kısa süre sonra polis yeni bir açıklama yaparak ölü sayısının 34'e yükseldiğini duyurdu. Tay polisi ayrıca, tüm yetkililerin saldırganı yakalamak için alarma geçirildiğini söyledi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi.

179771-grgJ

Saldırganın eski bir polis olduğu öğrenilirken, saldırının Nong Bua Lamphu'daki bir çocuk bakım merkezinde gerçekleştiği aktarıldı. Taylandlı yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, hayatını kaybedenler arasında çocuklar da yer alıyor.Tayland'ın kuzeydoğusunda yer alan bir çocuk bakımevine gerçekleştirilen silahlı saldırıda en az 34 kişinin hayatını kaybetti 22 kişi yaralandı. 

zcvz-DSmf

"Saldırgan uyuşturucu bağımlısı eski bir polis"
Tayland medyasındaki haberlerde saldırganın, uyuşturucu bağımlısı olduğu için görevden alındığı ileri sürülürken, dört kapılı beyaz bir kamyonet kullandığı aktarıldı.