Twitter fenomeni Fuat Avni'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda yeni ve büyük operasyon yapılacağına ilişkin iddialarını değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, “Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP hükümeti Türkiye’de basın özgürlüğünü ortadan kaldırmıştır. Türkiye’de kendilerine aykırı hiçbir söze, sese, yazıya, değerlendirmeye tahammülleri yoktur." dedi.

TAYYİP ERDOĞAN’IN YARGININ ÖNÜNE ÇIKACAĞI GÜNLER ADIM ADIM YAKLAŞMAKTADIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırgan bir tavır içine girmesinin Başkanlık rüyasının bittiği anlamı taşıdığını savunan Durmaz, şu ifadeleri kullandı: “Başkanlık rüyasının bittiğini gören Tayyip Erdoğan, her geçen gün hırçınlığının dozunu artırarak her tarafa saldırmaktadır. Ne yaparsa yapsın Tayyip Erdoğan’nın başkanlık rüyası da bitmiştir, yargının önüne çıkacağı günler de adım adım yaklaşmaktadır ve Erdoğan mutlaka ve mutlaka yaptıklarının cezasını çekecek hesabını verecektir. Bu nedenle ben milletimizin bu tehditlere pabuç bırakmayacağına milletimizin olanı biteni çok iyi değerlendirip 7 Haziran’da AKP’ye ve Tayyip Erdoğan’a hak ettiği dersi vereceğine bütün samimiyetimle inanıyor ve Allah'ın izniyle karanlık bir dönemin sonuna geldiğini müjdelemek istiyorum."

AKP OY KAYBETMEYE BAŞLADIĞINDAN İTİBAREN HAKSIZ VE HUKUKSUZ DÜZENLEMELER YAPIYOR

AKP hükümetinin oy kaybetmeye başladığından itibaren haksız, hukusuz düzenlemeler yaptığını öne süren Durmaz, şunları kaydetti: “Bu hükümetin oy kaybetmeye başladığı günden beri yaptığı hiçbir şeyin akli, mantıki tutarlılık bir tarafı yoktur. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere oy kaybı yaşadıkları her gün yeni bir hukuksuzluğa, yeni bir haksızlığa meydan verecek, yol açacak her türlü düzenlemeyi yapabilirler. Biz taşrada seçim kampanyası süresince her gün bunun benzerleri ile karşılaşıyoruz, hiçbir kural tanımayan hiçbir sınır tanımayan her türlü haksızlığı yapabilecek iktidarın uygulumalarıyla her gün karşılaşıyoruz bu münasebetle çok yadırgamadım bunu. AKP’nin oyları ciddi oranda düşüşte Sayın Cumhurbaşkanı'nın başkanlık rüyası bittiği bu münasebetle her türlü çılgınlığı yapabilecek durumdadır.”

ERDOĞAN, YARGILANMAMAK İÇİN HER TÜRLÜ KAOS, KARDEŞ KAVGASI ÇIKARTACAK BİR ZİHNİYETE SAHİP

“Kamuoyu önünde hukuk önünde, mahşeri vicdanda aklanmamak için, yargılanmamak için bu ülkede bir iç kaos kargaşa, kardeş kavgası olmak üzere her şeye yol açabilecek bir zihniyete sahip, bununda tezahürlerini görüyoruz." diyen Durmaz, şöyle devam etti: “MİT TIR'larının yardım götürdüğünü söylüyorlar. Türkmenlerin ilk günden itibaren kendilerine böyle bir yardımın gelmediğini, yardımla ilgili bir bilginin dahi kendilerine dahi ulaşmadığını söylüyorlar. Eğer bu sosyal bir insani yardım olarak değerlendirdiler, insani yardım sa neden bunu gizliyorsunuz. İnsani yardım tamamen yasal prosedürde her ülke tarafından yapılıyor. Sizde yasal prosedür içerisinde kalmak suretiyle sizde yapabilirsiniz. Ama siz Suriye’nin içişlerine karıştınız, Suriye'deki müslüman kanında sizin parmağınız var. Suriyenin kardeş kavgasını tetikleyerek, düne kadar Esedi kardeşiniz olarak lanse ettiğiniz kişiyi düşman ettiğniz. Ne oldu. Türkiye‘de başta şimdiki başbakan o zaman ki dışişleri bakanının yanlış politikaları sebebeyile Türkiye yaklaşık 3 milyon Suriyeli ye 15 katrilyon civarında kaynak aktarmak zorunda kaldı. Türkiye bu kadar böyle bir lükse sahip değil, başka bir yerden yardım almıyor. Ne zaman biz muhalefet partisi olarak mazotu ucuzlatacağız diyoruz kaynak nerede diyorlar. Emekliye iki maaş sosyal destek ödemesi yapacağız diyoruz kaynak nerede diyorlar. Kendi yandaşlarıyla çocuklarına, yandaşlarına gemiciklerine kaynak bulanlar maalesef Türk çiftçisine, Türk köylüsüne, emeklisinden bu kaynağı esirgiyorlar, suriyelilere zorunlu olarak kaynağı aktarmak zorunda kalıyorlar.”

TÜRKİYE’DE HUKUK AYAKLAR ALTINA ALINDI

Türkiye’de hukuğun ayaklar altına alındığını öne süren Durmaz, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de Cumhuriyet tarihinde hukuka adalete güvenin en zayıf olduğu yerdedir. Yerlerde sürünmektedir. Yani Türkiye’de eğer AKP’li iseniz, PKK'lı iseniz başka bir hukuk var eğer bunlardan değilseniz başka bir hukukla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bugün basın özgürlüğünden söz etmek mümkün mü, teşebbüs hürriyetinden söz etmek mümkün mü? Siyasi faaliyetlerinizi rahatça yapabilmeniz mümkün mü. Her türlü baskıya, tehtide, şantaja maruz kalabilirsiniz. İnsanlar sokakta yanınıza gelmeye korkuyorlar. Bu insanlar ama şunu da söylemeyi ihmal etmiyorlar. Merak etmeyin bu sefer gerekeni yapacağız diyorlar. Bu AKP’yi telaşlandıran durum olarak ortaya çıkıyor. AKP oylarının düştüğünü gördükçe baskıyı zulmü artırarak devam ettiriyor. Kendisine aykırı söz söyleyen hiç kimseye hayat tanımayan bir anlayışla bir iktidarla karşı karşıyayız maalesef . Bunun başını de kaçak ve karanlık sarayda oturan Sayın Tayyip Erdoğan çekiyor.”