EDİRNE (İHA) – Edirne Valisi Günay Özdemir çatısında çıkan yangın nedeniyle hasar gören Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili açıklama yaptı.
Edirne’de Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesinin çatısı geçtiğimiz hafta çıkan yangında hasar gördü. Okulun durumuyla ilgili açıklama yapan Edirne Valisi Günay Özdemir, yangın sonrası gereken çalışmaların başladığını belirterek, "Öğrencilerimizin de maalesef soğukta üşüdüğü bilgisi bize ulaştı. Bugün elektrikli ısıtıcıların siparişini verdik geliyor ve bu problem geçici olarak çözüme ulaştırılacak. Bu yangından sonra hem çatıda hem de kalorifer sisteminde hasar oluştu. Bu aşamada çatı, kalorifer ve baca sistemi ile ilgili gerekli çalışmalar başlatıldı. Şu anda kendi imkanları ile elektrikli ısıtıcı kullanarak ısınmaya çalışıyorlar ama biz daha kaliteli ısıtıcılar ile onları ısıtmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
Öğrencilerin mağdur olmayacağını kaydeden Vali Özdemir, "Diğer sistem ile ilgili ihale yapıldı ve şu anda yer tespiti gerçekleşti. Bu konuda arkadaşlarımız bugün inşaat çalışmalarına başladı. Bu aşamada inşaatın ortalama 1 hafta 10 gün sürmesi söz konusu ama biz öğrencilerimizin kesinlikle soğukta ders yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. Kalorifer sistemi ile alakalı kısımda onarım süresi 1 hafta 10 günü bulabilir. Fakat çatının onarımı kısmında sürenin daha uzun olması söz konusu" açıklamasında bulundu.
Yangının çıkış sebebinin ise kalorifer bacasından kaynaklandığı açıklandı.