Canik Başarı Üniversitesi’nde akademisyenler eğitimin kalitesini artırmaya yönelik uygulanabilecek yöntemler hakkındaki çalıştayda bir araya geldi.

Eylül ayında Canik Başarı Üniversitesi’nde ilki düzenlenen “Eğitimde Güncel Konular” başlıklı çalıştayın ikincisinde akademisyenler, üniversitelerde verilen eğitimin kalitesini artırmaya yönelik uygulanabilecek yöntemleri irdeledi. Üç farlı oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantıda birbirinden değerli uzmanlar konuşmacı olarak söz aldı.

Öğrenme faaliyetinin gerçekleştirildiği organ olan insan beyninin bilgiyi alıp nasıl işlediği konusuna değinen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı, “İnsan sadece ilkokul çağında değil bütün yaş dönemlerinde öğrenme özelliğine sahiptir. Nörofizyoloji bu konuda beynimizin öğrenirken hangi kimyasal maddeler salgıladığını, beynimizde ne gibi değişikler olduğunu, sinirlerin birbirleriyle nasıl etkileştiğini, bilginin hafızada nasıl depolandığını araştırmaktadır. Bugün burada bu konular hakkında bilgi alış verişinde bulunacağız. Canik Başarı Üniversitesi’ne böyle bir çalışma imkanı sunduğu için teşekkür ederim.” dedi.

İkinci oturumda söz alan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Duru, “Ölçme ve Sınavlar” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Nuri Balta’nın seçtiği konu ise “Ölçme ve Değerlendirme” oldu.