Adana Özel Burç Okulları, Mersin Üniversitesi’nce bu yıl 12.’si düzenlenen ‘Bölgesel Matematik Olimpiyatı’nda 4 ayrı dalda madalya kazandı. Başta Mersin ve Adana olmak üzere çevre illerden çok sayıda okulun katıldığı organizasyonda Özel Burç Okulları, ortaokul, 4-9. sınıflar, 4-10. sınıflar ve 4-11-12. sınıflar kategorilerinde 4'er madalya olmak üzere toplam 16 ödül aldı.

Matematik Olimpiyatları’nda Melih Ünsal, Muhammed Enes Kangöz, Ayşe Korkmaz, Efe Aloğlu altın, Eren Can Gür, Yunus Emre Güven, Hatice Görücü, Burak Demir gümüş ve Yiğit Sarı, Berat Boyraz, Yektanur Demirci , Mahmut Ayan bronz madalya; Ömer Mencek, Ömer Takkin, Gülbera Tekin ile Ahmet Nahid Ceylan ise mansiyon ödülü kazandı. Özel Burç Okulları Olimpiyat Koordinatörü Emrah Türkmen, Bölgesel Matematik Olimpiyatları’nda çok büyük bir başarı elde ettiklerini belirtti. Türkmen, bu başarıyı elde eden öğrencileri tebrik etti. Bu başarının temelinde disiplinli grup çalışması olduğunu vurgulayan Türkmen, "Kurum olarak eğitimi eğlenceli bir hale getiriyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimize disiplinli ve çok çalışma alışkanlığı kazandırıyoruz. Şimdiye kadar aldığımız madalya, kupa ve derecelere bu prensiplerle ulaştık." diye konuştu.

‘EĞİTİM YILI BİTMEDEN 16 MADALYA DAHA KAZANDIK’

Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri de okul olarak tüm madalyaların sahibi oldukları için ayrı bir onur yaşadıklarını ifade etti. Eğitim faaliyetlerine başladıkları tarihten bu yana birçok ulusal ve uluslararası ödül kazandıklarını hatırlatan Sözeri, "Eğitim öğretim yılının sonuna geldiğimiz bu günlerde Mersin Üniversitesi’nin Matematik Olimpiyatlarında 4 ayrı kategoride tüm madalyaları alıp, sonrasında da mansiyon ödüllerinin tümünü toplamak tarifi olmayan bir başarı. Bizlere bu mutluluğu yaşatan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.