Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Hasan Çelik, esnafın yabancı dil öğrenmesine önem verdiklerini, yabancı dil bilmenin alışverişte turist-esnaf güvenini pekiştirdiğini söyledi.

Yabancı dil bilen esnafın turistte ürün satımında daha kolay irtibata geçtiğini belirten Çelik, ürün hakkında daha detaylı bilgi verdiği için yabancı dil bilmeyen esnafa göre satışının daha fazla olduğunu kaydetti. Sezon öncesi esnafın yabancı dil öğrenimine yönelik kursları sezonun sona ermesiyle yeniden başlatacaklarını belirten Çelik, bölgeye gelen turistlere tanıtım ve ürün satımında güven verme ve sağlıklı iletişim kurmada esnafın Rusça, İngilizce ve Almanca bilmesinin elzem olduğunu ifade etti.

Odalarına mayıs, nisan ve haziran aylarında 219 yeni üyenin kayıt yaptırdığının altını çizen Çelik, "Sezon öncesi esnafımızın yabancı dil öğrenimine yönelik ücretsiz kurslarımızı sezon bitiminde de sürdüreceğiz. Alışverişte turist-esnaf karşılıklı güvenin oluşmasında yabancı dil bilmenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Yabancı dil bilen bir esnaf bilmeyene göre daha fazla ürün satıyor. Alışverişte turistle sağlıklı iletişim kurduğu için esnafla turist arasında kalıcı dostluklar oluşmasını sağlıyor. Bu da turizmde kalıcı olmayı sağlıyor." dedi.