YKS'de 150 puan barajı aşamayan Kahramanmaraşlı Siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu için "ilahiyat fakültesine kabul edilsinler" teklifine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan destek geldi. 

Kahramanmaraşlı yapışık ikizler Ayşe ve Sema Tanrıkulu daha önce yaptıkları açıklamada üniversite sınavına girerken "hayalimiz ilahiyat fakültesinde okumak" demişlerdi. Ama yeterli puanı alamayınca hayalleri yarım kalmıştı. Haber46 sınavdan sonra yaptığı "Kahramanmaraş'taki siyam ikizleri için ek kontenjan ayrılmalı" başlıklı haberde Ayşe ve Sema Tanrıkulu kardeşlere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini yazmıştı. İşte bu andan sonra kırık hayaller için devreye Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan girdi ve genç kızların hayali için bir yol bulundu.

Kahramanmaraşlı siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu kardeşler Açık Öğretim İlahiyat Yüksekokulu'nda eğtim görürken aynı zamanda KSÜ İlahiyat Fakültesi'nde konuk öğrenci olarak eğitime katılacaklar. İki yılın sonunda ise öğrenciler İlaihyat fakültesine geçiş yapacaklar.

İŞTE İLGİLİ HABERİMİZ... FOTOĞRAFA TIKLAYABİLİRSİNİZ

https://www.haber46.com.tr/egitim/kahramanmarastaki-siyam-ikizleri-icin-ek-kontenjan-ayrilmali-h361463.html