Eğitim Bir Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan ve yönetim kurulu üyeleri, bin 500 üniversite öğrencisine burs veren Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz’e plaket vererek teşekkür etti.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan ve yönetim kurulu üyeleri, bin 500 üniversite öğrencisine burs veren Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz’i makamında ziyaret etti. Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Başkan Yardımcısı Özcan Sayılgan ve Meclis Üyesi Kadir Çelik, Eğitim Bir Sen Muş Şubesi Yönetim kurulunu karşıladı. Yapılan ziyaretten memnun kaldığını belirten Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, hiçbir sendika arasında ayrım yapmadan eğitime katkı sunan herkesin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Muş’ta ilk defa geniş kapsamlı bir şekilde üniversite öğrencisine burs verildiğini ifade eden Cengiz, şunları söyledi: "Bizim için Eğitim Bir Sen, Eğitim Sen ve Türk Eğitim sen fark etmiyor. Bizim için yeter ki Muş’un gençleri okusun. Biz bu yola çıkarken herkes bir hayal olarak gördü. Bin kişiye burs verilecek diye. Biz bin kişiye değil bin 500 kişiye verdik. Evraklarını tamamlayan ve başvuruda bulunan öğrencilerimize burs vermeye başladık. Bu sosyal bir projedir ve bunu daha da geliştirmeyi planlıyoruz."

Hedeflerinin 2015- 2016 eğitim öğretim döneminde üniversitede okuyan yaklaşık 2 bin 500 kişiye burs vermeyi planladıklarını kaydeden Cengiz, "Hedefimiz, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimizle 2015- 2016 yılı eğitim döneminde bin 500 değil de 2 bin yada 2 bin 500 öğrencimize burs vermektir. İnşallah daha geliştirerek devam edeceğiz. Şuanda 4 yıllık öğrencilerimize 100 ve 2 yıllık okuyan öğrencilerimize ise 50 lira veriyoruz. Tabi bu öğrenci için önemli. Buraya gelen hiçbir öğrenci boş gönderilmedi. Bunu samimiyetle söylüyorum; insanlar mutlu olduğu zaman bizde mutlu oluyoruz. Geçenlerde bursunu alan bir öğrenci beni aradı “paramı aldım ve yoldan geçerken bir fakire de yemek ısmarladım” diye. Ben ciddi anlamda duygulandım. Benim için en büyük proje budur. Çocuk beni gerçekten mutlu etti. Bu parayı ben tek başıma karşılamıyorum, yanımızda bulunan arkadaşlarımızdan ve iş adamlarından da destek alıyoruz." diye konuştu.

"EĞİTİME KATKI SUNAN HERKESE MİNNETTARIZ"

Muş’un eğitimine katkıda bulunan herkese minnettar olduklarının altını çizen Eğitim Bir Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan ise "Muş’ta gerçekten yeni jenerasyonda ön alma, omuz verme olayı var. Bu bir yere gelirse benim önüme geçer ve fırsat vermeyeyim diye bazı şeyler görüp, yaşıyoruz. Muş merkez nezdinde bürokraside en fakir ildir. Bürokrat gelse ön alır ve yükselmesin ve hep ben ön planda olayım düşüncesi var." dedi. Ticaret ve Sanayi odasının eğitime sunduğu katkının çok önemli olduğunu vurgulayan Barışan, "Eğitime sağladığı bu katkılarından dolayı biz teşekkür ediyoruz. Genel anlamıyla düşündüğünüzde eğitim eşittir ekonomidir. Bu vesile ile üniversiteli öğrencilerimize burs veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Fatih Cengiz ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Eğitim Bir Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz’e plaket vererek teşekkür etti.