Yozgat’ta Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren Yozgat Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu öğrencileri, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.

Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine TMO Müdürü Adnan Budak, Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Doğan, Okul Müdürü Osman Kayıhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Osman Kayıhan, yaptığı konuşmada okul olarak ekmek israfını önleme kampanyası kapsamında bir dizi etkinlik düzenlediklerini söyledi. Kayıhan, “Okul aile birliğimiz ve öğrencilerimiz bu kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerimiz ve velilerimiz ev ev gezerek vatandaşları broşürlerle uyardı. Artık ekmeklerin de bir yerde toplanması sağlanarak hayvan barınağına gönderildi. Bu kampanya kapsamında bizde okul olarak ayrıca şiir ve resim yarışması düzenledik. Bu çalışmaları gören TMO Genel Müdürlüğü de yarışmada dereceye gider öğrencilerimizi ödüllendirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

TMO Yerköy Şube Müdürü Adnan Budak da Yozgat Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu'nun ekmek israfını önleme kampanyasına büyük destek sağladığını ve bu konuda farkındalık oluşturmak için büyük çaba sarf ettiğini anlattı. Budak, “Bu okulumuzda bu konuda programlar düzenlenmiş, bilgilendirmeler yapılmış ve ekmek israfına yönelik bir farkındalık oluşturmak için büyük gayret sarf ediyor. Bu farkındalığın ileriye gitmesi ve ekmek israfına yönelik çabaların sarf edilmesi ve halkın daha duyarlı olabilmesi adı altında çocuklara çam sakızı çoban armağanı teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verdik. Bu farkındalığın daha da ileri boyutlara gitmesini istiyoruz.” diye konuştu.