Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizlili işadamlarını Tataristan’a yatırıma davet etti.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ni (DOSB) ziyaret etti. Minnihanov’un ziyaretine Ekonomi Bakanı Zeybekci eşlik etti. DOSB ziyaretinde Denizli sanayisi hakkında bilgi alan Minnihanov daha sonra çeşitli fabrikaları ziyaret etti.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ekonomi Bakanı Zeybekci, Rusya ve Rusya’nın içindeki parlayan yıldız Tataristan’la yatırımların artacağını söyledi. Zeybekci, “ İnşallah Türkiye’de, Rusya’da, Tataristan’da bundan en çok kazanan ülkeler olacaktır. Ben değerli dostum değerli Cumhurbaşkanı’na Türkiye’ye ve özellikle Denizli’ye bu ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum tebrik ediyorum ve Denizli’deki yatırımcıların, Denizli’deki sanayicilerimizin de Tataristan’ı gördükten sonra oralarda neler yapabileceklerini ben hayal ediyorum.” dedi.

Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov ise ilk kez Türkiye’ye geldiğini belirterek Türkiye ile çok yakın ilişkiler kurulmuş durumda olduğunu ifade etti. Minnihanov, şunları kaydetti: “Şu anda Tataristan’da yaklaşık 280 ortak Türk-Tatar işletmesi kurulmuş durumda ve genel anlamda ülke geneline bakıldığında en büyük ortak işletmelerin bulunduğu bölgemiz Tataristan sayılıyor. Genel bizim Cumhuriyetimiz içerisinde yatırımların 4'te 1'i Türkiye Cumhuriyeti yatırımlarıdır. Türk yatırımlarıdır. Özel ekonomik bölgemizde şu anda 3 tane büyük işletme fabrika kurulmuş durumda çalışmaya başlamış işletmeye açılmış 2 tane de fabrika tamamlanmak üzeredir. Türk ortaklarımızla gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyoruz onlardan pek çok şey bilgi ve tecrübe alıyoruz çünkü gerçekten sanayi bölgelerinin kurulması iş adamları ile ilişkiler konusunda Türkiye’nin büyük bir tecrübesi var ve biz bundan faydalanıyoruz. Ekonomik ilişkilerimizin dışında tıp, eğitim ve kültür alanlarında da ciddi bir işbirliğimiz var ki bunlar çok önemli.”

Tataristan ve Türkiye arasında her gün uçuş seferleri olduğunu vurgulayan Minnihanov, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu uçuş sayısını günde 2 sayı arttırmak istiyoruz başka şehirlere uçuşların yapılmasını istiyoruz çünkü Tataristan halkı ve vatandaşları gerçekten Türkiye’de tatil yapmaya ve çok seviyorlar aynı şekilde iş çevreleri içinde bu çok önemli. Bugün ve yarın içerisinde çok ciddi çalışmalarımız olacak çok önemli ziyaretlerimiz olacak fabrika ziyaretlerimiz olacak iş forumumuz olacak dolayısı ile çok etkin 2 günlük çalışmamız yoğun çalışmalarımız bizi bekliyor.”