İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, ekonominin 2015 ilk çeyreğinde yüzde 2,3 büyümesini olumlu karşıladı. Çağlar, "Ben, bu büyümeyi ekonomik bir veri olarak değil, bir başlangıç olarak görüyorum. Ülkemizde seçim dönemine ve dış belirsizliklere rağmen ekonomimiz kendi dinamikleri içinde büyüme temposunu devam ettiriyor. Ayrıca öngörüleri aşıyor.” dedi.

Çağlar, ilk çeyrek büyüme rakamının rölantiden çıkışı işaret ettiğini vurguladı. İkinci çeyrekte büyümenin daha güçlü olacağını dile getirdi.

İTO Başkanı, şunları kaydetti:

"Seçim döneminde rölantiye giren ekonomik reformların devam ettirilmesi büyümeye ivme katacak . Çünkü istikrar döneminde ben Türkiye'de ekonominin güçlü temellere bina edildiği kanaatindeyim. Bu Meclis'ten bir hükümet çıkacak ve ekonomik istikrar devam edecektir.

Rakamlar da ortaya koyuyor ki Türkiye; toplumun bütün kesimleriyle büyüme arzusunda. Şimdi ekonominin çarklarını döndürme, milletimizin özlemlerine cevap verme zamanıdır. Türkiye'de rekor bir katılımla yapılanbu seçimin ardından görevlendirilen siyasi partilerimizin sorumluluklarına yakışır şekilde davranacaklarına eminiz. Temennimiz; hükümetin bir an evvel kurularak göreve başlamasıdır."