Türk Patent Enstitüsü(TPE), Denizli Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) ve KOSGEB işbirliğiyle oluşturulan 'Hezarfen Denizli Projesi' protokolü imzalandı.

Pamukkale Teknokent’te gerçekleştirilen toplantıya Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, TPE Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkan Yardımcısı Yusuf Keskin, oda başkanları, firma temsilcileri ile davetliler katıldı.

Törende 'Hezarfen Denizli Projesi'nin tekstil sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere tasarım geliştirme ve sınai mülkiyet haklarının etkin kullanımı konusunda danışmanlık ve eğitimler verilmesinin yanı sıra Kobilerin ürün, süreç ve teknoloji inovasyonu yeteneklerini geliştirmek amacıyla oluşturulduğu ifade edildi. Törende TPE veri tabanlarının taranması neticesinde patent, faydalı model, marka ve endüstriyel tasarım dallarında en fazla başvuru yapan, Denizli’de ilk üç içerisinde yer alan kişi ve firmalar ile coğrafi işaret tescili yapan kurum ve kuruluşlara ödülleri verildi.