Korona virüs ile mücadelenin devam ettiği bir dönemde Kahramankart vize işlemleri için yaşanan kuyruk çilesi büyük tepki çekiyor. Süresi bir yıl olan indirimli kart ve serbest kart vize işlemleri için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı vize kuyruğu bulaşın artması bakımından da büyük tehlike arz ediyor.

Konuyla ilgili Haber46 ile iletişime geçen bir okuyucumuz şu ifadeleri kullandı:

"Merhabalar, Kahramankart vize işlemi için vatandaşlara şuan resmen eziyet çektirilmekte. İnsanlara bu pandemi döneminde saatlerce vize işlemini yaptırmak için kuyrukta çile çektirilmekte. Oysa aynı kahramankarta internet üzerinden bakiye yüklemesi ve hes kodu tanımlaması yapılabilmektwyken neden vize işlemi online olarak yapılmamaktadır .Daha önce durumu belediye başkanına ve millet vekiline bildirmeme rağmen vatandaşın mağduriyetini gidermek için herhangi bir olumlu adım atılmamıştır. Basın olarak bunu gündeme getirmeniz belki yetkilileri harekete geçirir düşüncesi ile sizle paylaşıyorum. Saygılarımla."

Kahramankart Vize işlemlerinin internet yoluyla yapılmasının mümkün hale getirilmesi ve vatandaşa kuyruklarda eziyet çektirilmemesi gerekmektedir. Konuyu sorumlu gazetecilik gereği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine iletiyoruz.