Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, aile ve iş hayatını dengeli yürütmek gerektiğini, gerekirse bu konuda uzmanlardan ders alınabileceğini ifade etti. Boydak, “KAYSO yönetimi olarak bizde işlerin büyüklerden küçüklere, ailenin genç nesillerine nasıl sağlıklı devredileceğini hep konuşuyor, tartışıyoruz” dedi.

KAYSO ve İstanbul Kültür Üniversitesi KOBİ Geliştirme ve Rekabet Uyguluma ve Araştırma Merkezi (KOBİMER) işbirliğinde “İşte ve ailede şevkle kazanmak, özgürce yaşamak için Doğan Cüceloğlu ile bir sohbet” konulu etkinlik düzenlendi.

Sanayi odasının konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, oda olarak İstanbul Kültür Üniversitesi’ne çok yabancı olmadıklarını ve göreve geldikleri günden buyana işbirliklerinin devam ettiğini belirterek, KOBİ’lere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Bugün de Türkiye’nin önemli konularından bir tanesi ile farklı bir etkinliğe imza atacaklarını belirten Başkan Boydak, “Türkiye’de şirketlerimizin yaklaşık yüzde 95’i aile şirketlerinden ve KOBİ’lerden oluşmaktadır. Bu durumda bize, işin ve ailenin birbirinden ayrılmaz parçalar olduğunu gösteriyor ancak her iki durumunda ayrı özellikleri var. İş hayatımızı yürütürken bu iki unsuru birbirine karıştırmadan, ilişkilerimizi daha iyi yürütmenin ve işletmelerimizin sürekliliğini sağlamanın yollarını aramalıyız” dedi.

Aile ve iş hayatını dengeli yürütmek gerektiğini, gerekirse bu konuda uzmanlardan ders alınabileceğini ifade eden Boydak, “KAYSO yönetimi olarak bizde işlerin büyüklerden küçüklere, ailenin genç nesillerine nasıl sağlıklı devredileceğini hep konuşuyor, tartışıyoruz. Bu konuları neticede bizde yaşıyoruz. Şirketlerin başarısı ailelere elbette ki katkı sağlıyor, kişi başına gelirimizin artmasına ve topyekûn zenginleşmemize katkı sağlıyor. Bizde dünyadaki tüm şirketler gibi bireylerin ve devletimizin zengin olması yönünde gayret sarf ediyoruz. Tabi ki burada sürdürülebilirlik çok önemli. Bunu sağlamak için de kardeşler arasındaki dayanışma çok önemli. Bu toplantımızın verimli olmasını diliyorum. Buda yine KAYSO’nun bir üniversite sanayi işbirliğidir. Oda olarak bilime kapımız sonuna kadar açıktır” diye konuştu.

Daha sonra 'İşte ve ailede şevkle kazanmak, özgürce yaşamak için Doğan Cüceloğlu ile bir sohbet' gerçekleştirildi. Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu hayatından örnek vererek iletişimin önemine vurgu yaptı. Ailelere çocuk yetiştirirken özgüven kazandırmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Cüceloğlu, aile hayatında ki başarı ile iş hayatında ki başarıyı nesilden nesile aktarmanın önemli olduğunu, şirketleri üçüncü nesile devretmenin günümüzde çok mümkün olmadığını çünkü ailelerin yapısının sağlıklı olmadığını belirterek, önce aileyi ayakta tutmanın yollarının aranması gerektiğini vurguladı.

Eğitmen Polat Doğru’nun da eşlik ettiği sohbet sonrasında Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu katılımcıların talepleri üzerine kitaplarını imzaladı.