Elazığ’da, "Dünya Çevre Günü" etkinliği düzenlendi.
Elazığ Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Dünya Çevre Günü programı düzenlendi. Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, Çevre Şehircilik İl Müdürlü Abdulkadir Kandemir, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ve davetliler katıldı.
Çevrenin insan için vazgeçilmez bir nimet olduğunu dile getiren Çevre Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, "Çevrenin korunması hepimizin birinci önceliği olmalıdır. 5 Haziran Dünya Çevre Günü büyük bir önem arz etmektedir. Çevre bir kurum yada kuruluşun değil bütün insanların sorumlu olduğu yaşam alanıdır. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için tabiatın korunarak tahribatın engellenmesi, yeşil alanların korunması ve artırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi büyük önem arz etmektedir" dedi.
Hızla gelişen dünyada atıkların, çevre kirliliğinin ve ekolojik tahribatın dünya sorunu olduğunu belirten Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, "Çevre kirliliğinin artışı karşısında ekosistemin kendisini yenileme kapasitesi her geçen gün daha da yetersiz kalarak doğal denge bozulmakta ve buna bağlı olarak da iklim değişmeleri, küresel ısınma gibi bir çok çevre sorunu karşımıza çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.
Daha sonra çevre kirliliği anlatan kısa film gösterisiyle devam eden program, resim ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi sona erdi.